Biblia nu folosește termenul de „oameni ai cavernelor” sau „oameni de Neanderthal” și, potrivit acesteia, nu există un om „preistoric”.

Termenul „preistoric” înseamnă „aparținând unei perioade antice pentru care nu există dovezi scrise”. Aceasta ar însemna faptul că scrierile biblice nu sunt altceva decât o invenție, deoarece cartea Geneza descrie evenimente care au precedat crearea omului (și anume primele cinci zile ale creației – omul a fost creat în cea de-a șasea).

Ce spune Biblia despre Oamenii Cavernelor, Oamenii Preistorici, Oamenii de Neanderthal?

Ce spune Biblia despre Oamenii Cavernelor, Oamenii Preistorici, Oamenii de Neanderthal?

Biblia afirmă în mod clar că Adam și Eva au fost ființe umane ireproșabile din momentul creării lor, nu au evoluat din forme de viață inferioare.

Cu toate acestea, Biblia descrie de fapt o perioadă de schimbări catastrofale pe Pământ, şi anume Potopul (Geneza 6-9), în timpul căreia civilizația, cu excepția a opt persoane, a fost complet distrusă. Omenirea a trebuit să o ia de la capăt.

În acest context istoric, unii cercetători sugerează că omul a trăit în peșteri și a folosit unelte de piatră. Acești oameni nu erau primitivi – erau pur și simplu neajutorați. Și cu siguranță nu erau jumătate maimuță. Dovezile fosilelor sunt destul de clare: oamenii cavernelor erau ființe umane – oameni care trăiau în peșteri.

Există unele fosile asemănătoare maimuțelor pe care paleoantropologii darwinisti le interpretează ca fiind un fel de legătură intermediară între maimuță și om.

Cei mai mulți oameni se gândesc la aceste interpretări atunci când își imaginează oamenii cavernelor. Își imaginează creaturi păroase – jumătate om, jumătate maimuță – cocoțate într-o peșteră în jurul unui foc de tabără, pictând pe pereți cu uneltele lor de piatră nou inventate.

Este o concepție greșită comună. Iar în ceea ce privește paleoantropologia darwinistă, trebuie să ne amintim că aceste interpretări reflectă o anumită viziune asupra lumii, nu sunt rezultatul unor dovezi. De fapt, nu numai că există o opoziție serioasă față de aceste interpretări în cercurile academice, dar nici darwiniștii înșiși nu sunt pe deplin de acord cu privire la detalii.

Din păcate, viziunea generală populară susține ideea că oamenii și maimuțele au evoluat împreună dintr-un strămoș comun, dar aceasta nu este singura interpretare plauzibilă a dovezilor existente. De fapt, nu există suficiente dovezi care să susțină această interpretare.

Când Dumnezeu i-a creat pe Adam și Eva, aceștia erau ființe umane complet dezvoltate, capabile de comunicare, sociabile și dezvoltate (Geneza 2:19-25; 3:1-20; 4:1-12).

Este aproape amuzant să vezi cât de departe sunt dispuși să meargă oamenii de știință evoluționiști pentru a dovedi existența unor oameni ai cavernelor preistorice.

Aceștia găsesc un dinte deformat într-o peșteră și, pornind de la acesta, „recreează” o ființă umană deformată, cocoșată ca o maimuță, care a trăit într-o peșteră.

Știința nu poate dovedi existența omului cavernelor pe baza dovezilor fosile.

Oamenii de știință evoluționiști au pur și simplu o teorie și, pe baza acesteia, selectează dovezile adecvate lor.

Adam și Eva au fost primele ființe umane create vreodată care erau ființe umane complet formate, inteligente și mergând în poziţie verticală.