Selectați pagina

Ce se va intampla cand robotii vor acapara toate joburile oamenilor?

Ce se va intampla cand robotii vor acapara toate joburile oamenilor?

Robotii ar putea ocupa aproape jumatate din joburile pe care astazi le detin oamenii. Ce se va intampla intr-un viitor in care oamenii vor fi inlocuiti definitiv de roboti in campul muncii?

Timp de secole, modul în care oamenii fac bani a rămas în mare parte același: ei isi câștiga traiul prin munca lor. Doctorii fac mai multi bani decat instalatorii deoarece o intervenție chirurgicală pe cord deschis salvează mai multe vieți decât repararea toaletelor. Sportivii castiga mai mult decât profesorii pentru că divertismentul este mai profitabil decât educația.

Dar realitatea recenta este copleșitoare: roboții înlocuiesc forta de munca umana mai repede decât economia poate face fata. Unele date sugerează chiar că tehnologia de azi ar putea asigura pana la 45% din locurile de muncă actuale, ocupate de oameni, potrivit Tech Insider.

Consecința poate fi în cele din urmă că oamenii nu vor mai fi în măsură să facă bani în funcție de utilitatea lor în societate – pentru că ei nu vor mai fi de folos.

Asa ca trebuie sa existe un alt sistem de distribuție a veniturilor, iar cel care pare cel mai la indemana pentru rezolvarea problemei este venitul universal de bază.

Venitul minim garantat este o formă de distribuire a veniturilor prin care oamenii câștigă o alocație lunară pentru a acoperi cheltuielile de bază, cum ar fi produsele alimentare, îmbrăcăminte și adăpost – indiferent dacă aceștia lucrează sau nu. Pe parcursul anului trecut, ideea a început să se răspândească în întreaga lume. A plecat din Elveția în Țările de Jos în Finlanda în Canada.

Sursa: dailybusiness.ro

Abonați-vă la canalul nostru Telegram!

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.