Selectați pagina

Ce se întâmplă? Tot mai mulți moldoveni sunt împotriva aderării la UE

Ce se întâmplă? Tot mai mulți moldoveni sunt împotriva aderării la UE

Potrivit Barometrului de Opinie Publică, prezentat astăzi, 24 aprilie, de către Institutul de Politici Publice, în cazul unui referendum privind aderarea Republicii Moldova la Uniunea Europeană preferinţele s-ar împărţi astfel:

44% – pentru,

37% – contra,

Restul – indecişi.

Sondaj UE sau Uniunea VamalaPonderea persoanelor care sunt împotriva aderării la UE înregistrează o tendinţă de creştere continuă în decursul ultimilor 4 ani: de la 18% în mai 2010, la 37% în aprilie, 2014.

În cazul unui referendum privind aderarea la Uniunea Vamală preferinţele s-ar împărţi astfel:

45% – pentru,

34% – contra,

Restul – indecişi.

Ponderea persoanelor care ar vota pentru aderarea la Uniunea Vamală este în descreştere faţă de acum 2 ani, când pentru această opţiune ar fi votat 57% din alegători.

Fiind puşi în situaţia de alege între o opţiune sau alta în cadrul unui singur referendum, respondenţii s-ar diviza în două grupuri generale:

41% ar vota pentru aderarea Moldovei la UE,

41% – pentru Uniunea Vamală.

Sondajul a fost efectuat în perioada 28 martie-13 aprilie anul curent, pe un eşantion de 1115 persoane din 76 de localităţi. Marja de eroare este de 3%, relatează IPN.

Abonați-vă la canalul nostru Telegram!

4 Comentarii

  • Artemie

   Eu tot sunt contra aderarii la UE.Din cauza distrugerii valorilor crestine, de catre sistemul european. Dar nici la UV nu as vrea.

  • Ala

   Ajungi intr-o disperare sa ii faci pe oameni sa inteleaga un simplu lucru: Ca daca esti impotriva prostiilor din UE (Nu sunt impotriva oamenilor de acolo), asta nu inseamna automat ca vrei integrarea in UV. Moldova are nevoie de o politica inteligenta. Fie in UE, fie in UV, tot pe postura de pupincurist va trebui sa fii. Din pacate nu avem nici un om politic curajos, inteligent si drept in fata lui Dumnezeu. Fiindca asta ne lipseste. Nu UE, nici UV.

 1. marele Păcătos

  Presupun că nu doar posedaţii de diferite duhuri întunecate ale celor 7 păcate de moarte bântuie în aceşti luptători împotriva mântuirii neamului omonesc, ci şi diavoli naturali întrupaţi şi acoperiţi cu piele artificială de om, se află printre aceştia.

  sunt sfinţi care au spus că la sfârşitul veacului vor imbla printre oameni diavoli adevăraţi, spre exemplu sf.Efrem Sirul

  Răspuns

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.