Selectați pagina

Ce se întâmplă în corpul tău dacă mănânci urzici; Are beneficii spectaculoase

Ce se întâmplă în corpul tău dacă mănânci urzici; Are beneficii spectaculoase

tocanita de urzicaExistă anumite mâncăruri care fac minuni pentru organism, iar următoarea rețetă face parte din acele mâncăruri.

Rețeta de urzici cu usturoi, hrean și mămăligă nu e deloc complicată și nici nu durează prea mult. Din aproximativ o jumătate de kilogram de urzici, prepari o bunătate de mâncărică.

Beneficiile consumului de urzici

Urzica are valoroase proprietăţi diuretice. Extractele de urzică favorizează transferul acidului uric din ţesuturi în circulaţia sanguină şi cresc eliminarea acidului uric prin urină.

Există studii care sugereazã că extractele din frunze de urzică au proprietăţi antialergice. În fitoterapia tradiţională se consideră că urzica are proprietăți hemostatice, astringente, antidiareice, antiinflamatoare, cicatrizante, hipoglicemiante, antianemice şi remineralizante.

Urzica este bună în tratarea rinitei alergice şi a astmului alergic. Este, însă doar unul dintre beneficiile acestei plante miraculoase. Printre altele, urzica, această plantă de primăvară, este cel mai bun detoxifiant, ce conţine o gamă largă de nutrienţi.

Sursa: http://independent.md/

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ne găseşti şi pe:

Статьи на русском языке

Статьи на русском языке