Selectați Pagina

Ce penalizări rişti dacă nu ţi-ai plătit datoriile la Bugetul de Stat

Ce penalizări rişti dacă nu ţi-ai plătit datoriile la Bugetul de Stat

penalizari pt datoriiContribuabilii care nu şi-au onorat obligaţiunile fiscale faţă de bugetul de stat sunt pasibili de penalităţi calculate din suma datorată, pentru fiecare zi de întâziere, până la lichidarea acesteia.

Şefa Direcţiei administrare a impozitelor directe la Inspectoratul Fiscal Principal de Stat (IFPS), Veronica Vragalev, a precizat pentru IPN că penalităţile cresc în continuu, până la stingerea datoriei.

Persoanele care au depus în termenele prevăzute declaraţia pe venit pentru anul precedent, dar nu au reuşit să achite datoriile până la 31 martie, urmează să se adreseze la oficiile teritoriale ale Serviciului Fiscal de Stat (SFS) pentru a li se recalcula plăţile, care să includă şi penalităţile pentru întârziere. Banca de Economii nu calculează aceste penalităţi, iar dacă nu sunt plătite, ele continuă să crească.

Contribuabilii care au admis nereguli la depunerea declaraţiei sau au depus-o cu întârziere riscă amenzi de 200 de lei. Dacă declaraţia pe venit nu a fost prezentată deloc se aplică amendă în valoare de 1.000 de lei.

Începând cu anul curent, declaraţiile pot fi depuse la orice oficiu teritorial al SFS. Însă, datoriile pentru anii trecuţi şi penalităţile pot fi calculate doar la oficiul unde contribuabilul îşi are viza de reşedinţă.

Sursa: http://adevarul.ro

 

Abonați-vă la canalul nostru Telegram!

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Статьи на русском языке

Статьи на русском языке