Selectați pagina

Ce mîncăm de fapt? Carne injectată cu coloranți, vinuri și sucuri pline de chimicale, miere făcută din zahăr și sirop de porumb

Ce mîncăm de fapt? Carne injectată cu coloranți, vinuri și sucuri pline de chimicale, miere făcută din zahăr și sirop de porumb

Carne injectată cu saramură și coloranți, vinuri și sucuri de fructe îndoite cu apă și pline de chimicale, miere făcută din zahăr și sirop de porumb. Sunt doar câteva dintre alimentele cel mai des falsificate care ajung în cantități mari în magazinele din Europa și din România. Goana după profit îi determină pe tot mai multi producatori de alimente să pună în pericol siguranța consumatorilor, arată statisticile europene.

Tonul este unul dintre peștii preferați ai românilor. Puțină lume știe însă că în magazine se vinde și carne veche care a fost injectata cu substante chimice doar ca sa para proaspata. Anual, frauda depaseste 200 de milioane de euro la nivelul Uniunii Europene, arată un raport.

Lista produselor falsificate este însă mult mai lungă. În magazine ajung carnuri, vinuri, sucuri, miere, lapte și ulei de măsline care pun în pericol sănătatea, arată un raport al uneia dintre cele mai prestigioase companii de audit în industria alimentară.

Specialiștii vă recomandă să fiți atenți ce alimente cumpărați. Un preț prea mic nu poate garanta întodeauna un produs de calitate.

Autoritățile europene au descoperit 178 de cazuri de fraudă în care au fost implicați producătorii din industria alimentară, numai anul trecut. Fenomenul are însă o amploare mult mai mare, estimează specialiștii în siguranța alimentară.

Sursa: https://stiri.tvr.ro/mii-de-tone-alimente-contrafacute-sunt-vandute-in-toata-europa–printre-cele-mai-falsificate-sunt-tonul–mierea–uleiul-de-masline_831392.html

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *