La parintele Paisie Aghioritul, cunoscut ca avand mare dragoste fata de semeni, au venit un grup de preoti romano-catolici. Parintele i-a primit cu multa dragoste si le-a vorbit, impartasindu-le harul sau.

Uimiti de harul si dragostea ce o emana, unul dinte preoti ii spune: „Haideti sa ne rugam impreuna, sa spunem rugaciunea Tatal nostru!”

La care parintele Paisie le raspunde: „Acest lucru nu se poate.” Atunci, preotii catolici mahniti l-au intrebat: „De ce nu se poate, parinte, sa ne rugam impreuna, nu suntem si noi copiii lui Dumnezeu?”

Parintele le raspunde: „Da, sunteti copiii lui Dumnezeu, dar nu sunteti in casa parinteasca, sunteti afara din casa, rataciti. Intorceti-va in casa si vom putea spune Tatal nostru impreuna.” Oare ce sa insemne practic ca romano-catolicii sunt in afara casei Parintelui Ceresc ?

Faptul ca de 1000 de ani s-au despartit de Biserica lui Hristos cea Ortodoxa-Casa lui Dumnezeu prin multe erezii-rataciri pierzand astfel si Harul infierii-mantuirii, Botezul, Mirungerea, Sf.Taine, Spovedania …