Situația epidemiologică provocată de COVID-19 se agravează pe zi ce trece, iar autoritățile sunt între ciocan și nicovală, relatează agrotv.md. Pe de o parte, s-ar cere de impus un lockdown, pentru a stopa avansarea epidemiei, iar pe de alta – o stopare a economiei ne poate costa enorm.

lockdown

Ce cred însă oamenii simpli despre situația epidemiologică din ţară? Ori ”murim” de sărăcie, ori de COVID

De această părere este expertul economic Veaceslav Ioniță. Ce cred însă oamenii simpli despre situația creată?…

Lockdown? Iar rămânem fără bani, fără lucru, fără nimic. Ce să facem cu copii care merg la școală.”

Ce părere aveți despre introducerea unui lockdown în țara noastră?

Eu mă gândesc că nu ar trebui, fiindcă lumea nu va avea cu ce trăi și ce mânca. Asta nu este o ieșire din situație, uitați-vă cum în transportul public merge lumea fără măști și dacă le faci observație, doar zâmbesc.”

Mi se pare că asta nu va ajuta, depinde de lume dacă poartă mască, dar un lockdown nu va ajuta nimic, după părerea mea.”

Deși specialiștii recomandă un lockdown ca cea mai bună soluție de oprire a răspândirii virusului, oamenii văd diferit cum ar trebui să fie aceste restricții.

După 22.00 să nu iasă lumea din case, în special tinerii. Ei se aud și la ora unu-două de noapte pe la balcoane făcând zgomot.”

Pe 13 martie, Consiliul Suprem de Securitate a propus instituirea stării de urgență pentru două săptămâni. Cel târziu marți, 16 martie Guvernul ar trebui să vină cu un plan de restricții și măsuri compensatorii pentru categoriile afectate.