În data de 13 martie, Lewis Roberts a suferit un accident la cap, asta după ce a fost lovit de o dubă în orașul său natal, Leek, Anglia. Acesta a fost dus de urgență la spital unde a fost operat. După patru zile, medicii au declarat familiei că nu mai pot face nimic, întrucât a suferit o moarte cerebrală și, din păcate, a murit.

Ciornă automată

Ciornă automată

După ce au aflat vestea, membrii familiei au fost de acord să-i doneze organele băiatului pentru a salva viețile a șapte oameni.

„Pe 13 martie, Lewis a suferit răni grave la nivelul capului, după ce a fost lovit de un automobil. A fost dus la spital și a suferit o operație chirurgicală. Patru zile mai târziu, doctorii au venit cu veștile triste pentru familia noastră că nu se mai putea face nimic pentru el fiindcă a intrat în moarte cerebrală”, au spus cei din familie, potrivit româniatv.net.

Miracolul s-a produs cu câteva ore înainte să-i fie scoase organele, tânărul reușind să respire din nou fără ajutorul aparatelor.

„O minune pe care orice familie și-ar putea dori-o după ce i s-a spus că nu are șanse de supraviețuire. După aceasta, Lewis a continuat să progreseze. A început să reacționeze la testele de durere, mișcându-și membrele de unul singur și, de asemenea, mișcându-și capul dintr-o parte în alta, clipind și mișcându-și gura”.

„În fiecare zi băiatul nostru devine tot mai puternic”, a declarat familia, conform news.com.

Sursa: https://www.news.com.au/lifestyle/health/health-problems/dead-teen-wakes-up-hours-before-his-organs-were-set-to-be-donated/news-story/26a1567ede5bfe04aa25033771e03565