Selectați pagina

Caz șocant de maltratare într-o închisoare rusă

Caz șocant de maltratare într-o închisoare rusă

Starea dezastruoasă a închisorilor din Federația Rusă a reapărut în centrul atenției după ce au fost făcute publice imagini video în care trei gardieni maltratează un deținut forțându-l în cele din urmă să ceară îndurare, scrie UNIMEDIA cu referire la publicația britanică The Guardian.

Filmulețul de șase minute, postat pe YouTube, arată un grup de bărbați rași pe cap în uniforme polițiste de camuflaj, care lovesc dur un deținut, până ce victima nu cade la pământ de durere. „Vă rog, iertați-mă, promit că nu o să mai fac aşa. Vă rog să vă opriți”, strigă deținutul, numit „Marat” de torționarii săi. Mâinile sale sunt legate la spate în cătuşe.

Serviciul de presă al Departamentului Federal al Instituțiilor Penitenciare din Rusia a declarat că imaginile video au fost înregistrate într-o colonie din orașul Rostov-pe-Don. Deținutul apărut în cadru este un bărbat de 20 de ani, condamnat la trei ani și jumătate pentru tâlhărie.

Potrivit conducerii închisorii, acesta nu a vrut să respecte normele interne. După ce ajuns în penitenciar a refuzat să-și schimbe hainele civile pe uniforma de puşcăriaş. În total, la incident au luat parte șase persoane, dintre care doi au fost concediați de la serviciul, iar trei dintre angajații închisorii au fost reținuți, se mai spune în comunicat.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=TXcER0cOep0[/youtube]

Abonați-vă la canalul nostru Telegram!

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.