Selectați pagina

Caz şocant de eutanasie arată pericolele legalizării acestei practici

Caz şocant de eutanasie arată pericolele legalizării acestei practici

gemeniMilitanţii pro-viaţă aveau dreptate când spuneau că legalizarea eutanasiei pentru un anume grup de persoane va deschide calea către legalizarea acestei practici pentru toată lumea. Un caz din Belgia arată cât de aproape suntem de această posibilitate.

Doi fraţi gemeni, surzi din naştere, au aflat de la un doctor că în curând vor orbi. Din cauză că nu au putut suporta gândul de a nu se mai vedea niciodată, cei doi au luat decizia de a muri şi au apelat la eutanasie prin injecţie letală, într-un spital din Belgia, scrie CatholicOnline.

Doctorii au conchis că fraţii nu aveau nicio problemă mintală şi că au luat o decizie mutuală, conştienţi de toate ramnificaţiile deciziei luate. Legea belgiană permite eutanasia în cazul pacienţilor care îşi exprimă această dorinţă în mod conştient şi care nu mai pot suporta durerea bolii de care suferă.

Conform statisticilor, deja 1% dintre decesele din Belgia se datorează eutanasiei, majoritatea cazurilor fiind cancere în ultimele stadii. Cazul gemenilor atrage atenţia tocmai pentru că niciunul dintre ei nu era bolnav terminal şi suferinţa lor nu era fizică, ci poate mai degrabă psihologică.

Socialiştii belgieni au propus şi introducerea unui amendament la această lege care să permită eutanasia şi în cazul minorilor şi a bolnavilor de Alzheimer.

Abonați-vă la canalul nostru Telegram!

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.