Selectați pagina

Caz ieşit din comun cu amenzile din Chisinau

Caz ieşit din comun cu amenzile din Chisinau

camere de supraveghereUnii şoferi care au achitat amenzile pentru încălcarea regulilor de circulaţie constată că iar sunt buni de plată pentru aceeaşi sancţiune.

 Se întâmplă din cauza cooperăii defectuoase dintre Ministerul Afacerilor Interne şi bănci.

Dar sunt şi cazuri ieşite din comun. Un bărbat trebuie să mai dea o dată bani pentru o amendă plătită, dar nu o poate face. Şi asta pentru că în proces verbal i-a fost scris greşit numele.

Acum câteva luni, Sergiu Creţu, un şofer din Capitală, a fost obligat de către un executor judecătoresc să plătească o amendă veche, dar şi serviciile sale. Culmea este că sancţiunea a fost plătită de bărbat cu doi ani în urmă. Pentru a scăpa de nervi şi proceduri obositoare, şoferul este gata să mai scoată o dată bani din buzunar. Dar nu e aşa de simplu.

“Sunt gata să plătesc însă nu pot, pentru că în acte este o greşeală. Mergând la bancă, mi s-au cerut documentele. Le-am arătat. În buletinul de identitate este clar indicat că eu sunt Sergiu Creţu, iar în protocol este scris Guţu. În rezultat, banca nu îmi poate face tranzacţia”, a spus bărbatul.

Şi poliţiştii, şi executorul judecătoresc spun că nu mai pot face nimic şi îi recomandă şoferului să mergă în instanţă.

“Judecătorul se va clarifica, va chema poliţia şi va lua o decizie. Totul este simplu. Desigur, procesul este anevoios, însă altfel nu poţi face dreptate”, a zis şeful adjunct al Inspectoratului General de Poliţie, Gheorghe Guzun.

“Aceasta este unica decizie. Ca executor judecătoresc, am creat setul de acte reieşind din cele prezentate de poliţie. Nu este în competenţele mele să schimb careva date”, a declarat executorul judecătoresc Pavel Botnaru.

Juriştii sunt de altă părere şi afirmă că executorul judecătoresc şi-a depăşit atribuţiile în acest caz.

“Judecătorul este obligat să verifice corectitudinea protocolului. Dacă este o greşeală în numele de familie, este imposibil de amendat o altă persoană. Toate aceste fapte sunt ilegale”, a menţionat juristul Roman Zadoinov.

Potrivit conducătorului auto, de când a început procesul legat de această greşeală tehnică a poliţiei, el a cheltuit de câteva ori mai mulţi bani decât mărimea amenzii, care este silit să o achite.

Abonați-vă la canalul nostru Telegram!

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Статьи на русском языке

Статьи на русском языке