Selectați pagina

Avem cu ce ne “lăuda”! Cavalerii templieri, dușmanii ortodoxiei, înnobilați într-o biserică ortodoxă din România

Avem cu ce ne “lăuda”! Cavalerii templieri, dușmanii ortodoxiei, înnobilați într-o biserică ortodoxă din România

Cităm din articolul “Biserica Sfânta Vineri din Zalău este singura din lume unde a avut loc înnobilare de Cavaleri Templieri” apărut pe site-ul ziaruldesalaj.ro:

Biserica Sfânta Vineri din Zalău este singurul lăcaș de cult ortodox din lume în care a avut loc o înnobilare de Cavaleri Templieri. Evenimentul a avut loc în anul 2016 când mai multe persoane au primit titlul de noblețe. Aceștia fac parte din OSMTH – Ordinul Suprem Militar al Templului din Ierusalim.

Trebuie să spunem că primii Cavaleri romani ai O.S.M.T.H. au fost investiti si innobilati la Paris in primavara anului 2003 in jurisdictia Marelui Priorat al Frantei. In septembrie 2003 a fost infiintat Marele Ballivat al Romaniei sub jurisdictia Marelui Priorat al Frantei. In Romania existau deja patru Comanderii. Marele Priorat al Romaniei a fost fondat in anul 2004 sub autoritatea Altetei Sale Eminentissim Mare Maestru si Principe Regent al O.S.M.T.H. Dom Fernando Campello Pinto Perreira de Sousa Fontes. In septembrie 2006, Marele Maestru a ridicat Marele Priorat la rangul de Mare Priorat Magistral. In iunie 2008, Marele Maestru a ridicat Marele Priorat la rangul de Mare Priorat General Magistral.

În Sălaj există Comanderia numărul 9 Porolissum Zalău înființată în perioada 2005 – 2006, fiind prima în această zonă de țară. Ordinul își propune reîntoarcerea la rădăcina creștinească și fuga de instituționalizare a creștinismului.

Printre sălăjenii care fac parte din OSMTH se numără Viorel Milaș, comandantul Comanderiei Zalău (administratorul Metacom), avocatul Călin Hîrza, scriitorul Florin Horvath, avocatul Ovidiu Man, Viorel Urs, fostul director al băncii ING în Zalău, Laurențiu Ghiuruțan, Cosmin Todoruț, Dan Laza (fostul șef de la Vamă), Mircea Ciocian (din Prefectura Sălaj), Mircea Bărdașu, Sepsi Iosef (profesor la Liceul de Artă), Câmpeanu Ioan și patronul de la tipografia Color Print.

Abonați-vă la canalul nostru Telegram!

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Статьи на русском языке

Статьи на русском языке

Comentarii