Selectați pagina

Catolicilor italieni li s-a spus ca sa se „roage in liniste” pentru a nu ofensa refugiatii musulmani adapostiti intr-o biserica

Catolicilor italieni li s-a spus ca sa se „roage in liniste” pentru a nu ofensa refugiatii musulmani adapostiti intr-o biserica

Catolicilor italieni li s-a spus sa se roaga in liniste si sa isi ascunda convingerile religioase pt a evita ofensarea cuiva , in timp ce refugiatii musulmani sunt gazduiti in biserica lor pe cheltuiala lor.

Catolicii din parohia Sf. Anton din Ventimiglia, un oras mic in nord-vestul Italiei la cca 6 km de granita cu Franta, li s-a spus la slujba de duminica, sa se roage in liniste in asa fel incat imigrantii musulmani care locuiesc in biserica sa nu fie ofensati .

Cu o populatie in jur de 55.000 de locuitori Ventimiglia este coplesita de imigrantii musulmani primint in fiecare zi cate 50 de imigranti zilnic care sunt gazduiti in locasurile catolice.

Agentia de presa ansa ANSA  spune ca un enorias s-a rastit la voluntari spunandu-le sa ” duca imigranti si la alte biserici” . Preotul paroh Don Rito a plecat cu  enoriasilor  la o alta biserica din apropiere unde acestia se pot ruga in liniste si cu voce tare.

Migrantii au inceput sa se reverse in micul orasel in drumul lor spre Franta, iar autoritatile locale sunt coplesite. Primarul orasului Ventimiglia , Enrico Ioculano spune ca este depasit de situatie. Dar guvernul italian si asociatia Caritas par sa faca prea putin ca sa ii ajute la usurarea poverii. In primele 6 luni ale anului 2016 imigrantii au costat bugetul local peste 220.000 euro, iar mai putin de jumatate din acesti bani au venit de la guvern.

Caritas-ul ajuta imigrantii sa aplice pentru statutul de refugiat, spunand ca au un ”departament specializat pt aceasta”. In martie 2016 directorul local al Caritas a  afirmat ca asociatia poate sa isi permita sa mai sustina ”doar pt cateva zile ” pe cei care traverseaza zona, indiferent ca acestia stau o zi sau o saptamana .

Institutul Lepanto a declarat ca Asociatia Caritas este o confederatie din 169 de asociatii catolice pentru dezvoltare si servicii sociale, care opereaza in mai mult de 200 de tari si teritorii de pe intreg mapamondul.

Sursa: http://100percentfedup.com/

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *