Selectați pagina

Catolicii ultra-conservatori care nu îl simpatizează deloc pe papa, declarîndu-l „ilegitim”

Catolicii ultra-conservatori care nu îl simpatizează deloc pe papa, declarîndu-l „ilegitim”

Catolicii ultra-conservatori din Columbia, deşi merg la slujbele religioase, îl slăvesc pe Dumnezeu iar casele lor sunt pline de imagini pioase, nu îl simpatizează deloc pe papa Francisc, informează AFP, conform agerpres.ro.

Este un papă „ilegitim”, afirmă ei în cor. Deşi recunosc că reprezintă o minoritate, ei au o influenţă politică certă şi sunt vizibili în societate, inclusiv prin intermediul unui post de televiziune.

Opiniile lor nu au rămas neremarcate într-o Columbie cu 48 de milioane de locuitori, în majoritate catolici, pe care suveranul pontif o va vizita de miercuri până duminică pentru a-şi exprima sprijinul în favoarea păcii şi a reconcilierii acestei ţări sfâşiate de peste o jumătate de secol de conflicte armate.

„Aşa cum zic diplomaţii, vizita este ‘non-grata’. De ce? Pentru că este un papă fals, un fals profet al lui Dumnezeu. Este probabil ca în loc să aducă binecuvântare ţării noastre să aducă blesteme”, a declarat pentru AFP fostul candidat prezidenţial Jose Galat.

Acest columbian, care crede că papa Francisc încalcă Evanghelia şi autoritatea lui Iisus, reprezintă imaginea acestui fundamentalism care se exprimă pe postul de televiziune privat Teleamiga, ce beneficiază de o difuzare internaţională.
La vârsta de 89 de ani, Jose Galat prezintă un program săptămânal de o oră şi jumătate, care atrage în faţa televizoarelor 400.000 de telespectatori, pe parcursul căruia fostul candidat prezidenţial pune sub semnul întrebării declaraţiile făcute de papa Francisc.

Catolicii „ultra” nu îi spun Sfântul Părinte, suveran pontif, nici papă. Pentru ei, liderul de la Vatican este doar Bergoglio, falsul profet care, potrivit Bibliei, îşi oferă puterile lui Satan.

Ei afirmă că alegerea lui în funcţia de şef al Bisericii Catolice reprezintă fructul unei manipulări mafiote şi reformiste.

Spun că papa Francisc este populist, francmason, marxist şi membru al grupării tenebroase Illuminati. Toate aceste acuzaţii au fost respinse de Vatican.

Conferinţa episcopală din Columbia a dat publicităţii un comunicat de presă la sfârşitul lunii iulie în care lui Jose Galat i-a fost reproşat faptul că „răneşte grav comuniunea Bisericii” şi că incită la schismă.

În fiecare luni şi sâmbătă, zeci de credincioşi de toate vârstele se reunesc la nord-est de Bogota, la sediul Corporaţiei Betleem Casa Frăţească, înfiinţată în urmă cu 24 de ani.

În acea vilă cu două etaje şi faţadă albă, zidurile sunt decorate cu portrete şi fotografii ale papei Ioan Paul al II-lea, papei Paul al VI-lea şi Fecioarei Maria. Biblioteca sa conţine cărţi precum „Domnia anticristului” şi „Profeţie incredibilă. Astăzi şi ceea ce va veni”.

Benedict al XVI-lea, care a abdicat în 2013, este pentru ei un papă legitim. Despre Jorge Mario Bergoglio, ei spun tot felul de lucruri şi denunţă prezenţa unor mesaje subliminale şi a unor simboluri masonice în ţinuta sa papală.

Într-o tăcere plină de pioşenie, îl ascultă pe Rafael Arango, preşedintele corporaţiei, care, cu spatele spre un crucifix, se aşază la o masă dreptunghiulară pentru a-şi transmite mesajul.

„Francisc beneficiază de o popularitate impresionantă pentru că el spune ceea ce oamenii vor să audă: că păcatul nu este păcat, că toată lumea poate să primească euharistia”, spune el.

La început, acest avocat şi politolog în vârstă de 78 de ani, care a fost ateu, urmărea mesajele transmise de papa Francisc. Însă a fost dezamăgit şi consideră că actualul lider de la Vatican provine dintr-un curent reformist al Bisericii Catolice, care se îndepărtează de dogma creştină.

„Un papă nu poate să exceadă cuvântul lui Dumnezeu, nici să îl modifice, nici să îl reformeze. Doar Biblia este inamovibilă şi eternă”, a adăugat el.

Pentru catolicii „ultra”, faptele şi declaraţiile papei Francisc alterează credinţa. Ei nu îi iartă faptul că a contrazis Biblia, spunând că toată lumea poate fi salvată şi negând astfel existenţa infernului, şi faptul că s-a arătat partizan al ideii de a acorda mai mult spaţiu femeilor în Biserică şi că s-a apropiat de persoanele divorţate şi de homosexuali.

„Este un populist al credinţei. El vrea să mulţumească pe toată lumea”, a spus Jose Galat.

Aceşti fundamentalişti nu au însă intenţia de a sabota vizita papei. O vor ignora pur şi simplu.

„Francisc crede că este mai important să calmeze foamea fizică decât să transmită cuvântul lui Dumnezeu”, spune unul dintre aceşti credincioşi ultra-catolici, Guillermo Rodriguez, în vârstă de 36 de ani, care nu va asista la niciunul dintre evenimentele programate în timpul vizitei papale.

Liderul corporaţiei va proceda în acelaşi fel. „Nu pot să merg împotriva propriei mele conştiinţe, nici împotriva Bibliei”, a spus el.

Abonați-vă la canalul nostru Telegram!

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *