Nota: Dragi frați și surori în Hristos! Iată o relatare din prima sursă despre modul în care bisericile Patriarhiei Ruse din străinătate sfidează în mod deschis și public toate canoanele și regulile bisericești și petrec rugăciuni și liturghii împreună cu catolicii, care vin la biserici în propriile lor haine. Desigur, aceasta nu a fost o noutate pentru noi și nu ne surprinde deloc, deoarece am mai primit astfel de mărturii înainte. Dar ceea ce trebuie spus din nou și din nou e faptul că nu ar trebui să mergem la astfel de biserici, pentru că harul lui Dumnezeu nu este și nu poate fi în ele. Sufletul omului nu poate avea nici un folos de la acestea, ci doar poate primi o daună foarte mare. Cine are minte, să înțeleagă!

CATOLICII SE ROAGĂ ÎN BISERICILE PATRIARHIEI MOSCOVEI… Ei se împărtășesc fără spovedanie și nu slujesc cele douăsprezece mari sărbători.

CATOLICII SE ROAGĂ ÎN BISERICILE PATRIARHIEI MOSCOVEI… Ei se împărtășesc fără spovedanie și nu slujesc cele douăsprezece mari sărbători.

Scrisoare către redacţia „A treia Romă”

Slavă Domnului! Am mare nevoie de sfatul și binecuvântarea dragului nostru ieroschimonah Rafael (Berestov). Eu însumi sunt din Ucraina și am venit în Franța pentru a fi evacuată la Marsilia. Cânt în corul Bisericii Ortodoxe de 13 ani.

Aici, eu și sora mea am intrat în corul Patriarhiei Ruse, dar, după cum s-a dovedit, catolicii au început să vină îmbrăcați în haine catolice și să se roage împreună cu toți ceilalți în această biserică, și chiar și taina căsătoriei preoții noștri o săvârșesc și îi căsătoresc pe catolici cu creștinii ortodocși. Am fost invitați și noi să cântăm la o astfel de nuntă, dar am refuzat.

Mai este o parohie a Patriarhiei Ruse în acest oraș, unde se împărtășesc fără spovedanie și se roagă și cu catolicii, se spovedesc o dată pe lună și nu se slujesc deloc cele Douăsprezece Mari sărbători. Suntem deprimați după ce vizităm aceste biserici.

Cum ar trebui să ne comportăm, nu știm ce să facem, putem continua să mergem la aceste biserici? Când sărim peste liturghia duminicală în timpul săptămânii, încep tot felul de probleme, iar când mergem la biserică, ne descurajăm și nu ne mângâiem. Nu știm ce să facem, ce ar trebui să întreprindem?

Am fi recunoscători pentru răspunsul dumneavoastră.”