Selectați pagina

Catolicii se fac mijlocitori ai părăsirii dogmelor celor drepte, dezbinând mădularele lui Hristos

Catolicii se fac mijlocitori ai părăsirii dogmelor celor drepte, dezbinând mădularele lui Hristos

Cu rea cădere au căzut şi zac (vai, vai) pururea din trufie, boala netămăduită şi rea a celor care nu vor să se tămăduiască cu pocăinţa, nici nu vor ca plecându-se să se supună Dumnezeiescului Simbol alcătuit de Părinţi prin Dumnezeiescul Duh, ci mai mult vor să ne tragă şi pe noi în acea singură nebunie a lor, lăudându-se cu stăpânirea marelui Petru, însă cu împotrivire umblă în pocăinţa lui Petru.

Căci Petru cu pocăinţă, cu lacrimi şi cu cea de trei ori mărturisire a dragostei întru Hristos, nu numai că s-a împreunat iarăşi cu cei dintâi Apostoli, dar încă s-a pus înaintea lor şi s-a hirotonisit păstor turmei lui Hristos. Catolicii însă lăudându-se a avea de căpetenie pe Petru şi înălţându-se mai presus de ceilalţi, se fac, pe dânşii şi pe alţii, solitori părăsirii dogmelor celor drepte şi altor căderi.

Drept aceea, dezbinând mădularele lui Hristos, s-au făcut mai mult decât toţi câţi s-au pornit oarecând asupra ei, pricinuitori de vătămare, şi într-atâţia ani au dat mii de pricini de sminteală tuturor fraţilor celor răscumpăraţi cu dumnezeiescul sânge al lui Hristos .

EREZIILE APUSULUI. Ieromonah Visarion Moldoveanu

Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!

Abonați-vă la canalul nostru Telegram!

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Статьи на русском языке

Статьи на русском языке

Comentarii