Selectați pagina

Catolicii de bună voie s-au rupt și s-au despărțit pe sine din trupul Bisericii, au trădat pe Hristos, și s-au aliat cu diavolul și satana

Catolicii de bună voie s-au rupt și s-au despărțit pe sine din trupul Bisericii, au trădat pe Hristos, și s-au aliat cu diavolul și satana

Ce înseamnă ”Biserici surori”, și care sunt acelea?

Fiindcă cu uimire observ că oamenii nu înțeleg corect ce înseamnă termenul de ”Biserici surori”, încerc să vă explic în cele ce urmează, și vă rog, oricine are ceva nelămuriri, la comentarii, puneți întrebări.

Biserici surori, sunt acele biserici care mărturisesc aceeași credință, cu fidelitate de 100%, care nu se deosebesc nici în celel mai mici lucruri, au același simbol de credință, aceleași dogme.

Ca de ex: toate bisericile ortodoxe din toată lumea cred în Dumnezeu în Treime, cred că Maica Domnului este pururea Fecioară, venerează sfinții și sfintele moaște și sfintele icoane, cred că Sf. Duh purcede numai de la Tatăl, și multe altele. Acestea se numesc dogme de credință.

Deși sunt răspândite pe continente diferite, și în țări diferite, deși au autocefalie, adică fiecare din ele are un ierarh și sunt autonome, totuși ele sunt legate între ele prin mărturisirea aceleiași credințe, în Domnul nostru Iisus Hristos, și în Sfânta Treime, pentru aceea se simt fiii aceluiași Tată, toate bisericile fiind surori de credință unele cu celelalte.

Însă, când o biserică oarecare dintr-un anumit loc, scoate dogme potrivnice (dogme potrivnice= a crede în mod diferit despre o anumită însușire a Dumnezeirii sau a ceea ce ține de credința în Dumnezeu) a ceea ce crede Biserica universală, atunci acea biserică încetează de a mai fi un mădular al trupului lui Hristos, și este azvârlit afară din comunitatea credincioșilor lui Hristos.
Ca să dau un exemplu concret, Biserica Ortodoxă, întemeiată pe cuvintele Mântuitorului nostru Iisus Hristos, din Sfânta Evanghelie, crede (deci, o dogmă de credință) că Duhul Sfânt purcede NUMAI din Dumnezeu Tatăl.

Pe la anii 1000 după Hristos însă, a apărut o idee (dogmă) potrivnică, a unora care au început să afirme cu tărie, că Duhul Sfânt purcede ȘI DE LA FIUL. Această dogmă greșită a luat amploare în bisericile din Apus,și astfel, s-a ajuns ca, la anul 1054 Biserica Ortodoxă de Răsărit, să se despartă de Biserica Ortodoxă (până atunci) a Apusului, rostind ANATEMA asupra cacodocșilor (rău-credincioși) care hulesc pe însuși Sfântul duh Dumnezeu. Această biserică a Apusului, cu această dogmă, filioque, și cu multe altele încă, s-a numit mai apoi Catolică

Aceia nu ne sunt frați, de ce ? fiindcă ei de bună voie voie s-au rupt și s-au despărțit pe sine din trupul Bisericii, au trădat pe Hristos, și s-au aliat cu diavolul și satana. Ei devin astfel FII AI DIAVOLULUI. Deci noi, fiii și frații lui Hristos, nu putem fi frați sau surori cu fiii diavolului.

Cum de pildă, cineva din Europa nu poate fi soră sau frate de sânge cu o persoană oarecare, să zicem, din Africa. De ce ? fiindcă nu există între ei asemănări care să vă poată confirma frățietatea.

Deci, așa să înțelegeți pentru eretici și pravoslavnici. Suntem frați cu rușii, fiindcă sunt ortodocși, cu sârbii de asemenea, frați de credință, fiindcă și ei sunt ortodocși, cu grecii, cu ortodocșii din Asia, cu ortodocșii din Africa, cu ortodocșii din toată lumea.etc. Deși fiecare biserică locală are un patriarh sau mitropolit, fie și episcop de care ascultă, nici una din bisericile locale nu le conduce pe celelalte, adică nu are superioritate sau supremație asupra celorlalte biserici autonome, și autocefale, ci peste toate acestea, arhiereu veșnic și Cap al Bisericii Ortodoxe este singur Domnul nostru Iisus Hristos.

În timp ce catolicii prin Papa al lor, l-au detronat pe Mântuitorul Iisus Hristos a fi Capul Bisericii lor, ci l-au înlocuit cu Papa. De altfel, pe mitra papală, chiar asta scrie: Înlocuitorul Fiului lui Dumnezeu (Lucifer: numai el a vrut să-l detroneze pe Dumnezeu!) VICARIUS FILII DEI, în limba latină a căror sumă cifrică este 666. De aceea nu putem fi frați de credință sau surori cu cei care nu au același Dumnezeu ca și noi. Catolicii, prin capul lor, ”infailibilul” Papă, se închină lui Lucifer! Însuși faptul că Papa s-a declarat infailibil, adică fără greșeală, arată că el este potrivnicul lui Dumnezeu, fiindcă a fi infailibil, este un atribut al lui Dumnezeu cel Unul în Treime.

Nu suntem frați sau surori de credință cu musulmanii, cu jidovii, cu vrăjitorii, cu sataniștii, cu păgânii, cu ereticii. Nu putem spune că Biserica Ortodoxă este soră cu cultul mozaic, de pildă, fiindcă nu avem același Tată: Noi credem în Dumnezeu în Treime, și în Mântuitorul Iisus Hristos, ei cred într-un Dumnezeu unic, fără Fiul și fără Duhul Sfânt. Iată, deci, avem, duhovnicește vorbind, ”Părinți” diferiți.

Vedeți dv., în icoana tuturor sfinților: deși sunt din țări și de pe continente diferite, ei sunt uniți în dragoste și frați în Împărăția lui Dumnezeu: toți cei care au mărturisit aceeași credință, ortodoxă, în Domnul nostru Iisus Hristos.

Abonați-vă la canalul nostru Telegram!

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *