Selectați pagina

Câţi cetăţeni ai Moldovei stau în puşcăriile din ţară

Câţi cetăţeni ai Moldovei stau în puşcăriile din ţară

inchisoarePotrivit datelor oficiale oferite de Departamentul Instituţiilor Penitenciare, în prezent în Moldova sunt opt mii de deţinuţi. În total, populaţia ţării ajunge la 3,5 milioane de locuitori, conform datelor Biroului Naţional de Statistică.

Doar pe parcursul anului trecut, numărul persoanelor care îşi ispăşesc pedeapsa în instituţiile penitenciare s-a majorat cu aproximativ 10% comparativ cu anul precedent. Totodată, din totalul de persoane deţinute circa 7,8% sunt femei. La 100 mii de locuitori revin în medie 178 persoane deţinute.

Cazurile de omor au determinat pedeapsa cu închisoare pentru 1501 persoane, acestea fiind urmate de persoanele care au comis furturi — 643 persoane. Ceilalţi au fost condamnaţi pentru infracţiuni de natură sexuală – 626 persoane, vătămare intenţionată gravă – 604 persoane, tâlhării – 597 persoane, iar pentru infracţiuni privind traficul şi consumul de droguri – 351 persoane.

Conform perioadei de ispăşire a pedepsei, 39 la sută din deţinuţi ispăşesc termenul de la 5 la 10 ani privaţiune de libertate. Pe parcursul anului trecut în detenţie pe viaţă se aflau cu 2,8% mai multe persoane comparativ cu anul precedent.

Din totalul de deţinuţi, 41,4% reprezintă persoanele care îşi ispăşesc pedeapsa pentru prima dată.

Sursa: eurotv.md

1 Comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *