Selectați pagina

Catastrofă de proporţii. Explozie de o forţă colosală în Beirut. VIDEO

Catastrofă de proporţii. Explozie de o forţă colosală în Beirut. VIDEO

Ştirea zilei de 4 august 2020 pare a fi explozia năucitoare din capitala Libanului, Beirut. Explozia a fost atât de puternică încât ea a distrus cartierul portului din Beirut, a afectat mare parte din capitală, cu clădiri distruse şi case prăbuşite. Ca să vă daţi seama de amploarea ei, ea a fost simţită tocmai din Cipru, o insulă aflată la 260 de kilometri de Beirut.

Premierul Libanului afirmă că explozia ar fi putut fi cauzată de 2750 de tone de nitrat de amoniu, abandonate în condiții necorespunzătoare, mai bine de șase ani, într-un depozit din portul Beirut.

Autoritățile au sfătuit populația să poarte măști de protecție, din cauza norului de fum toxic format după explozie și care poate cauza și o ploaie acidă.

https://twitter.com/santoshkr_08/status/1290766496663080961

Bachar Ghattas, martor la explozie, a descris scenele cumplite ca fiind „o apocalipsă”.

„Puteţi vedea oameni răniţi pe străzile din Beirut, sunt cioburi de sticlă peste tot, maşini distruse, e ca o apocalipsă. Este foarte, foarte înspăimântător ceea ce se întâmplă acum, oamenii sunt speriaţi. Serviciile de urgenţă sunt copleşite de numărul de pacienţi. Portul Beirut este complet distrus în urma exploziei. Nu mai avem port!”, a declarat bărbatul pentru CNN.

Ajuns la locul exploziei, Marwan Abboud, guvernatorul Beirutului, spune că scena arată ca după incidentul din Japonia, relatează The Guardian.

Potrivit hotnews.ro, Trump spune că experții militari i-au spus despre „un fel de bombă”, contrazicând afirmațiile oficialilor locali care susțin varianta unui accident.

https://twitter.com/disclosetv/status/1290676318871445505

https://twitter.com/Iam_tokool/status/1290744858299240448

Abonați-vă la canalul nostru Telegram!

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *