Selectați pagina

Casele Teritoriale de Asigurări Sociale vor elibera mai multe tipuri de certificate

Casele Teritoriale de Asigurări Sociale vor elibera mai multe tipuri de certificate

Casa Națională de Asigurări Sociale (CNAS), prin intermediul subdiviziunilor sale teritoriale, va elibera începând cu 1 decembrie, mai multe tipuri de certificate sau extrase din cont, imediat, la solicitarea verbală a clienților instituției.

Anterior acestea erau eliberate atât de Aparatul Central al CNAS, cât și de subdiviziunile teritoriale în termen de până la 30 de zile lucrătoare, în funcție de complexitate, scrie evzmd.md

Potrivit CNAS, clienții pot solicita informația necesară de la orice Casă Teritorială de Asigurări Sociale (serviciul clientelă), indiferent de viza de domiciliu a acestora, la prezentarea obligatorie a actului de identitate al titularului. Certificatele și sau extrasele din cont se perfectează în limba română sau rusă, în funcție de solicitare sau destinație.

În cazul solicitării informației de către o persoană fizică terță, cererea se depune în scris, cu anexarea documentelor ce confirmă dreptul acesteia la informație. Solicitările depuse în formă scrisă se examinează la CTAS în termen de până la 15 zile lucrătoare.

Anul trecut, CNAS a eliberat persoanelor fizice şi juridice circa 260.000 de certificate de diferite tipuri.

Abonați-vă la canalul nostru Telegram!

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *