Selectați pagina

Case scoase la vânzare la preţul de 1 euro, într-un sat din Sicilia

Case scoase la vânzare la preţul de 1 euro, într-un sat din Sicilia
sicilia case cu 1 euroAproximativ 20 de case au fost scoase la vânzare la preţul de 1 euro în satul Gangi, datând din secolul al XII-lea, situat în provincia Palermo, din Sicilia. Oferta vine în condiţiile în care, de-a lungul anilor, numărul locuitorilor din sat a scăzut la aproape 7000, după ce italienii s-au mutat în alte regiuni, în căutarea unui loc de muncă, relatează publicaţia online TheLocal.it, citată de Mediafax.
Autorităţile locale încearcă acum să revitalizeze satul, încercând să-i atragă pe străini să cumpere casele abandonate.

Marie Wester, agent imobiliar la compania Sicilian Houses, consideră că Gangi rămâne un „loc secret”. „În cele mai multe cazuri, autorităţile nu au abilitatea de a vinde case în străinătate, însă doresc ca satul să prindă viaţă”, a declarat Marie Wester.

Ea a descris casele cu o singură cameră ca fiind într-o stare deplorabilă, deoarece fie au fost abandonate de cei care au plecat, fie au fost donate municipalităţii de localnici care nu-şi mai permit să le întreţină.

„Autorităţile doresc ca străinii să vină şi să cumpere casele, deoarece, în absenţa locurilor de muncă, oamenii se mută în alte oraşe. Este un proiect minunat”, a afirmat ea.

Pe lângă suma de 1 euro pentru achiziţionarea casei, se adaugă însă o serie de costuri suplimentare pentru cei interesaţi de oferta din satul Gangi. Taxele pentru achiziţia de proprietăţi în Sicilia se ridică la aproximativ 6000 de euro.

În plus, viitorii proprietari trebuie să renoveze casa în termen de cinci ani, iar costurile sunt estimate la aproximativ 35000 de euro, potrivit agentului imobiliar.

Eforturile merită însă, asigură Marie Wester, care consideră că achiziţionarea unei case la preţul de 1 euro le oferă cumpărătorilor posibilitatea de a trăi într-un mediu autentic din Sicilia.

Sursa: trm.md

Abonați-vă la canalul nostru Telegram!

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Статьи на русском языке

Статьи на русском языке