accident-caruta-VorniceniProprietarii de vehicule cu tracţiune animală, adică căruţele, săniile şi alte „mijloace de transport” de acest fel, vor fi obligaţi să le înregistreze înainte de a le pune în circulaţie, la autoritatea administraţiei publice locale unde îşi are domiciliul căruţaşul, potrivit Regulamentul-tip cu privire la înregistrarea şi evidenţa vehiculelor cu tracţiune animală aprobat de Guvern.

„Chiar şi cele trase de măgăruşi?” , a fost întrebat ministrul AgriculturiiVasile Bumacov care a prezentat proiectul de regulament.

„Inclusiv şi acestea”, a răspuns ministrul.

Este o chestiune serioasă, întrebarea este dacă sunt prevăzute sancţiuni, a intervenit premierul Iurie Leancă. El l-a rugat pe ministrul de interne să vadă ce prevede în acest sens legislaţia în vigoare.

Înregistrarea căruţelor şi altor vehicule de acest fel se vor face contra plată, mărimea căreia va fi stabilită de către consiliul local al unităţii teritorial-administrative respective.

Căruţele sau săniile cu tracţiune animală vor avea un număr de înregistrare din două litere care indică codul unităţii teriotorial-administrative, urmate de dopuă litere se indică abrevierea localităţii şi numărul de ordine începând cu 001.

numar

Sursa: http://abcnews.md