Selectați pagina

Cartelele electronice de control şi încrederea absolută în Dumnezeu

Cartelele electronice de control şi încrederea absolută în Dumnezeu

Problema buletinelor de identitate electronice, a cartelelor de credit şi a diferitelor cartele simple de deservire a stârnit în ultimul timp multe discuţii. Opiniile s-au divizat: unii spun că aceste cartele sunt inofensive, iar alţii – că ele fac parte din planul celui care atentează asupra omenirii; unii, iarăşi, declară că da, ei cunosc scopul pentru care se pun în circulaţie aceste cartele, dar noi nu vom fi afectaţi, dacă le vom face semnul crucii, pentru că nu ni se cere să ne dezicem de Hristos. Într-un cuvânt, au fost multe păreri, fapt ce a tulburat şi a despărţit fraţii. Ei erau stăpâniţi de o atmosferă apăsătoare şi fiecare susţinea opinia sa, considerându-i pe ceilalţi aflaţi în rătăcire. Stareţul (n.n. Pr. Paisie Aghioritul), clarificând situaţia şi dorind să ne ajute, ne-a explicat detaliat ce se întâmplă şi care este adevărul.

Aici vom povesti un singur caz, întâmplat unui domn evlavios, angajat al unui minister din Athena, tată a trei copii. Unul dintre miniştrii guvernului a hotărât să instaleze la intrarea în minister aparate electronice de verificare a funcţionarilor cu ajutorul cartelelor electronice simple, care nu aveau nici bandă magnetică, nici sistem bară-cod sau UPC. Atunci 1300 de lucrători ai ministerului au fost puşi în faţa problemei: să accepte acest sistem ori nu? Majoritatea covârşitoare a angajaţilor au convenit să se opună şi să nu accepte introducerea controlului electronic, deoarece astfel se încălca libertatea omului, dar cel mai important era că pe ei îi mustra conştiinţa la gândul că acest sistem serveşte planurilor oculte ale unor oameni, care sunt îndreptaţi împotriva Bisericii noastre. Aşadar, ei şi-au declarat dezacordul, iar ministrul care a iniţiat procurarea acestor aparate de control electronic, ameninţând cu concedierea, a început să impună funcţionarii să accepte noul sistem electronic pentru care a cheltuit multe milioane. Astfel fiind constrânşi, angajaţii au cedat şi au acceptat să ia cartele. Însă doi angajaţi evlavioşi ai ministerului aveau mustrări de conştiinţă şi nu au căzut de acord, cu toate ameninţările ministrului şi ale altor conducători ai ministerului. Li s-a dat un termen cu condiţia că dacă până la expirarea acestuia nu se vor conforma cu decizia ministrului, atunci vor fi concediaţi. Fraţii evlavioşi s-au adresat după sfat Bisericii şi preoţilor. Dar şi acolo nu au primit un răspuns limpede. Un iereu i-a spus unuia dintre ei:

– Eh, sărmane, ia cartela, nu se va întâmpla nimic. Ai patru copii. N-ai încotro.

Altul spunea altceva şi, în consecinţă, acest domn nu era în stare să ia o decizie. Astfel a hotărât să viziteze Muntele Sfânt şi să ceară un sfat de la stareţul Paisie. I-a povestit subiectul şi i-a arătat cartela. Stareţul a luat-o în mâini şi, după ce a examinat-o atent, a explicat:

– Această cartelă e simplă. Nu are nici strat magnetic, nici vreun cod al sistemelor bară-cod sau UPC, de aceea nu te întrista; dar e bine că nu vă conformaţi cu acest sistem, pentru că în spatele lui se ascunde un alt plan, mai mare… Voi ambii, a continuat Stareţul, sunteţi de laudă că nu vă lăsaţi înfrânţi: şi să nu cedaţi până la capăt!

Atunci domnul i-a spus:

– Părinte, ministrul mă ameninţă cu concedierea în câteva zile, dacă nu voi accepta.

Iar Stareţul:

– Fă ceea ce, după cum vezi, Îl linişteşte pe Hristos, iar ministrul, dacă va continua să insiste, nu va reuşi să-şi îndeplinească nici ameninţarea, nici planul său de antihrist. Domnul a plecat de pe Muntele Sfânt, predându-se lui Dumnezeu şi sfintelor rugăciuni ale Stareţului. De la minister i-a venit citaţie, care îl invita să vină în ziua indicată, împreună cu colegul, pentru răspuns. Dar, până a expira acest termen, guvernul a căzut şi ministrul a plecat. Următorul ministru a strâns toate automatele electronice, deoarece considera că sunt mijloace de lezare a drepturilor omului, şi le-a pus în subsolul ministerului, unde stau până azi.

Reproducem câteva pagini din cartea ieromonahului Hristodul „Vasul ales”, dedicată acestui subiect (pag. 198–209).

Răspunsul adresat domnului L. referitor la buletinele electronice: „Acesta este numărul antihristului, în nici un fel nu trebuie să acceptăm buletinele de identitate electronice. În afară de aceasta, nu se poate de luat cartele de credit, pentru că banda magnetică de culoare neagră de pe ele ascunde codul şi sistemul de bare cu 666. Dar acestea nu se văd cu ochiul liber. Pot fi citite numai de computer. Fii atent şi nu te lua după ceea ce spune unul sau altul, deoarece fiecare e liber să spună ceea ce vrea, dar trebuie să ne supunem numai voii lui Dumnezeu şi celor spuse de El în Scriptură. Îţi aduc un exemplu, ca să înţelegi cât de atenţi trebuie să fim: Ce îi spune preotul copilului pentru ca acesta să devină creştin? „Te lepezi de satana?” Pruncul nu spune nici „da”, nici „nu”, doar plânge. Atunci, preotul ce face? Îl cufundă în apă şi, la citirea sfintelor rugăciuni, pogoară Sfântul Duh şi, cu toate că pruncul nu ştie aceasta, în el deja se aşază Sfântul Duh şi devine creştin, întotdeauna având cu el Harul lui Dumnezeu. Acum, dacă cineva nu este îndestul de atent, când primeşte pecetea, chiar şi în neştire, de la el pleacă Harul lui Dumnezeu şi în locul lui intră energia demonică. Şi de neştirea, care l-a făcut să primească pecetea este vinovat el însuşi, fiindcă nu s-a îngrijit să afle, în timp ce Proorocii, Apostolii şi Domnul nostru ne-au înştiinţat despre toate acestea. Ce va zice El, când îi vom spune că n-am ştiut?

Din ’’Staretii despre vremurile din urmă’’

Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!

Abonați-vă la canalul nostru Telegram!

1 Comentariu

 1. simona

  Oameni buni , explicatia cu Taina Botezului , este reala . Duhul Sfant lucreaza fara stirea copilului , insa la rugaciunea preotului , a nasilor si a celor care participa la Botez. Duhul Sfant nu vine nechemat , nu lucreaza de la Sine , caci atunci toti oamenii s-ar naste sfinti deja . Insa puterea sfinteniei cu care Duhul Sfant l-a sfintit pe cel botezat , este mare ( este Taina , una din cele 7 Taine ale Bisericii) si nu se mai sterge , conform dogmelor Bisericii . Din acest motiv , oricat de mult ar fi gresit un om , el nu se reboteaza , chiar daca intre timp ar fi trecut la eretici si apoi se intoarce , ci doar se spovedeste .
  Insa in cazul despre care faceti presupunerea ca , daca primesti o pecete fara sa stii , atunci pleaca harul , nu este adevarat NICIDECUM, MINCIUNA SFRUNTATA SI ViCLENIE DIAVOLEASCA.
  Sa ne gandim putin , care e mai mare , Dumnezeu , sau diavolul ? Una la mana.
  Apoi , daca Duhul Sfant vine doar cand Il cheama preotul ( in cazul Botezului ), in cazul pecetii cine il cheama pe diavol sa vina si pe Duhul Sfant sa plece ?Vine cumva diavolul si-I zice Duhului Sfant : ” Pleaca , de acum incolo eu voi stapani in acest om” ? In orice situatie , fie a harului , fie a spurcaciunii diavolesti ( de exemplu si in vrajitorie ), aceste duhuri sunt invocate de o persoana. Ele nu au putere de a lucra de la sine , fara stirea si fara vointa omului . Sa zicem ca ne atingem de haina unui Sfant . Ne sfintim noi oare ? Nicidecum nu ne sfintim daca nu facem fapte bune si nu ne atingem de acea haina cu intentia de a ne ajuta sa ne sfintim . Deci are loc o lucrare a inimii
  si o gandire a mintii si o vointa a omului, in raport cu Dumnezeu.
  Dar in cazul punerii pecetii in mod inconstient , cum lucreaza aceasta putere asupra omului? Prin vrajitorie ?Oare nu ajungem in felul acesta la credinta idolatra si la superstitie ? Ceasul rau si pisica 13? Adica vom ajunge, daca e sa credem ca 666 are puteri malefice , sa nu ne atingem de acest numar , sa nu-l punem pe poarta , sa nu avem carti cu pagina 666, etc. Aceasta se numeste superstitie si este condamnata de Sfintii Parinti prin sfintele canoane.
  Se stie ca , cel care se spovedeste si se impartaseste regulat , adica nu sta sa zaca in pacate , ci duce o viata curata si isi implineste canonul dat de duhovnic , diavolul nu are putere asupra lui si nici o vraja sau farmece nu se ating de el . Deci , care e puterea lui 666 asupra credinciosului evlavios?
  Daca s-ar raspandi rautatea lui satan ca o molima , asa , la o atingere doar , atunci toata lumea ar fi pierit pana acum . La fel , daca si sfintenia s-ar lua prin atingere , sau printr-o pecete a sfinteniei sa zicem , prin Sfanta Cruce , atunci toti care poarta cruce la gat , sau daca si-ar tatua o cruce pe frunte ,ar fi sfinti , ca sa nu mai vorbim ca puterea Sfintei Cruci este mai mare dacat puterea diavolului si dupa cum judecati voi , atunci , prin faptul ca port crucea la gat , cu puterea ei ma apara de puterea diavolului si a lucrarilor lui.
  Oricum ati da-o , se vede fata minciunii , inselaciunea .
  Doamne ajuta !

  Răspuns

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Статьи на русском языке

Статьи на русском языке

Comentarii