Selectați pagina

Care sunt efectele negative ale consumului de cafea

Care sunt efectele negative ale consumului de cafea

cafeaCafeaua este, probabil, substanţa la care puţini oameni pot să renunţe. De exemplu, pe continentul american, circa 180 de milioane de oameni sunt de părere că nu şi-ar punea începe ziua dacă nu ar servi o cafea.

Bineînţeles, cafeaua are o serie de beneficii, dar consumată în cantităţi mari, în fiecare zi, afectează organismul, scrie jurnalul.ro.

Iată ce trebuie să ştiţi despre cafea dacă sunteţi una dintre persoanele dependente de această băutură:

1. Cafeaua şi aciditatea
Cafeaua consumată pe stomacul gol stimulează producţia de acid gastric, care în mod normal este necesar pentru digestia alimentelor. Astfel, potrivit unor studii, în momentul în care luăm masa nu se mai secretă suficient suc gastric, iar proteinele nu mai sunt descompuse corespunzător.
Proteinele nedigerate sunt asociate unui număr mare de problem de sănătate, de la balonări şi gaze, până la cancer de colon.

2. Consumul excesiv de cafea poate cauza ulcer şi gastrită
Compuşii din cafea, cafeina şi anumiţi acizi, pot irita stomacul şi pereţii intestinului subţire. În general, persoanelor care suferă de ulcer sau gastrită le este recomandat să renunţe la cafea. În plus, tot mai multe studii arată că băutura poate chiar să cauzeze aceste boli persoanelor sănătoase.

3. Absorbţia mineralelor şi cafeaua
Băutorilor de cafea le este dificil să îşi asigure aportul zilnic de minerale, chiar dacă mănâncă alimente dense nutriţional sau iau suplimente. Cafeaua împiedică absorbţia de fier, calciu, zinc şi magneziu.

4. Acrilamida din cafea
Acrilamida este o substanţă potenţial cancerigenă, care se formează în timpul procesului de prăjire a cafelei. Evident, cu cât este prăjită mai mult, cu atât este mai periculoasă. Anumite cercetări desfăşurate de oamenii de ştiinţă americani au arătat că acrilamida din cafea este una din cele mai periculoase chimicale pe care le-am putea avea în dietă.

5. Cafeaua, stresul şi tensiunea
Consumul exagerat de cafea stimulează secreţia de cortizol, epinefrină şi norepinefrină, hormoni care cresc pulsul şi tensiunea arterială. Multe persoane beau cafea din dorinţa de a se energiza, dar de cele mai multe ori energia este, de fapt, o stare de agitaţie greu de gestionat.
Este într-adevăr posibil ca o ceaşcă de cafea să ne ajute să ducem la bun sfârşit activităţile, dar nu este neapărat cea mai bună alegere.

Majoritatea oamenilor nu sunt receptivi atunci când li se sugerează să renunţe la băutura lor preferată şi nu cred că pericolele la care se supun consumând cafea sunt reale. Cu toate acestea, dacă sunteţi una din cele persoane care nu pot sta nici măcar o zi fără să bea cafea şi, de asemenea, aveţi anumite probleme la nivelul stomacului ar trebui să renunţaţi treptat la această băutură şi să o înlocuiţi cu ceai.

Abonați-vă la canalul nostru Telegram!

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *