Selectați pagina

Care este ” eroarea informatica ” prin care o pacienta s-a trezit inscrisa la un alt medic de familie?

Care este ” eroarea informatica ” prin care o pacienta s-a trezit inscrisa la un alt medic de familie?

medicCasa Judeţeană de Asigurări de Sănătate din Iaşi (CJAS) a verificat pe 5 martie modalitatea de înscriere a pacientei Maria A. care a reclamat că s-a trezit pe lista unui alt medic de fami­lie decât a celui cu care colaborează de peste 20 de ani.

Potrivit consilierilor care au controlat activitatea medicului de familie Beatrice Lucache dinluna august 2015, ieşeanca Maria A. a ajuns pe lista acesteia printr-o eroare informatică. Conform precizărilor scrise ale CJAS, „echipa de control a constatat în mod direct şi fără putinţă de tăgadă faptul că datorită unei erori materiale, care s-a produs în mod obiectiv şi independent de voinţa furnizorului“.

CJAS susţine că eroarea a apărut atunci când pe lista medicului de familie urma să se înscrie un alt pacient al cărui CNP se diferenţia de CNP-ul reclamantei doar prin cifra care indică sexul asi­guratului.

În mod concret, pacientul N. Mar­garint s-a prezentat pe 5 august 2015 la cabinetul medical al medicului Beatrice Lucache şi a solicitat înscrierea pe lista acesteia. Ulterior, în decembrie,ieşeanca Maria A. constata că nu se mai află pe lista medicului său de familie, Livia Constantinescu, ci pe cea a medicului de familie Beatrice Lucache.

Conducerea CJAS a ex­plicat în decembrie 2015, atunci când ieşeanca a sesizat că i-a fost schimbat medicul de familie fără voie, că transferul unui asigurat de la un medic la altul se realizează doar atunci când asiguratul solicită acest lucru printr-un formular scris.

Sursa: ziaruldeiasi.ro

3 Comentarii

 1. Nume

  Ma scuzati de deranj, si ajutati-ma si pe mine, va rog, care stiti cum se face.
  In R.Moldova, Chisinau, intr-un centru medical de stat, chiar la medicul de familie, imi zice ca nu ma poate introduce in calculator, ca n-am cod si nu vor sa ma primeasca, da am polita, tot normal, da ei, nu ca sa le duc cod, ori ca nu se pricep ei ce sa faca in acest caz, ori ca nu vor, ce se poate de facut? Unde de adresat? Sau poate stie cineva alta policlinica de stat unde nu mai trebuie atitea variante cu colectarea datelor automatizata si etc. Va rog frumos.

  Răspuns
  • Valerii

   Sunati la linia verde, Ministerul Sanatatii din Republica Moldova. Sau la sectia juridica a ministerului pentru a razolva problema. Desigur, e o neglijenta sau o simpla necunoastere a medicilor.
   Daca vreti, puteti sa si mergeti la un centru privat cum ar fi medparc sau excelenta, unde nu e nevoie de acte sau alte oficialitati.
   Doamne ajuta!

 2. Ecaterina

  „Nume” Să fi fericit/ă dacă nu te înregimentezi în mașinăriile lor. Nu ai nevoie de medic lumesc. Mergi frumos și caută un duhovnic bun. Spovedește-te, împărtășește-te, participă regulat la Sfintele Slujbe de peste tot anul, mai ales la Maslu și roagă-te pentru toți creștinii din jurul tău (atât pentru prieteni cât și pentru dușmani), zi de zi, pentru ca Dumnezeu să vă țină sănătoși și cu nădejde de mântuire.
  Mare câștig vor avea toți cei care au fugit de înregimentare. Mare plată în Fața Domnului. Cei care învață să rabde durerea și lipsurile, care stau zilnic cu inima și trupul aproape de Dumnezeu sunt deja cu un picior în Rai.
  Dumnezeu să vă ocrotească și să vă îndrume pașii. Mergeți degrabă la Duhovnic.

  Răspuns

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *