Ne spune protoiereul Oleg Steniaev:

Care este atitudinea Bisericii față de tatuajele de pe corp?

Care este atitudinea Bisericii față de tatuajele de pe corp?

Nu prea bună. Îmi amintesc că, atunci când am intrat la seminar, toți am fost verificați pentru tatuaje în timpul examenelor medicale. Toți cei care le aveau, au avut probleme la admitere și aproape nimeni cu tatuaje nu a reușit să treacă de concurs.

Legea lui Dumnezeu spune: „… să nu vă faceţi tăieturi pe trupurile voastre, nici semne cu împunsături să nu faceţi pe voi. Eu sunt Domnul Dumnezeul vostru” (Lev.19:28). După cum puteți vedea singuri, Biblia are informații despre orice.

În cartea Deuteronomul, o interdicție similară este însoțită de o clarificare: „Căci voi sunteţi poporul sfânt al Domnului Dumnezeului vostru şi pe voi v-a ales Domnul ca să-I fiţi poporul Lui de moştenire dintre toate popoarele câte sunt pe pământ.” (Deuteronom 14:2).

Cu alte cuvinte, nu putem să ne comportăm obraznic cu trupul nostru, căci acesta, ca și sufletul nostru, este proprietatea lui Dumnezeu, prin dreptul Creatorului.

Dacă Dumnezeu ar fi ales să aibă anumite scrieri și desene pe corpurile noastre, ne-am fi născut cu ele. Dar Dumnezeu nu a făcut nici o astfel de prevedere pentru noi.

Cred că cei care au tatuaje ar trebui să se pocăiască de ele ca fiind un păcat împotriva propriului lor trup și împotriva principiului sfințeniei.

Se spune: „Vă îndemn, deci, fraţilor, pentru îndurările lui Dumnezeu, să înfăţişaţi trupurile voastre ca pe o jertfă vie, sfântă, bine plăcută lui Dumnezeu, ca închinarea voastră cea duhovnicească, şi să nu vă potriviţi cu acest veac” (Rom.12:1-2).