Selectați pagina

Care coloranţi alimentari îţi pun viaţa în pericol

Care coloranţi alimentari îţi pun viaţa în pericol

colorantiŞtiai că în fiecare an, în întreaga lume, se folosesc în jur în de 7 milioane de kilograme de coloranţi artificiali? Iar mulţi dintre aceştia nu sunt inofensivi! Află care coloranţi alimentari îţi pun viaţa în pericol, potrivit Adevarul.ro.

Albastru nr.1 și albastru nr. 2

Au fost interziși în Norvegia, Franța și Finlanda, deoarece studiile au arătat că pot provoca tumori cerebrale și inhibă dezvoltarea centrilor nervoși. Acești coloranși se găsesc în special în bomboane, cereale, băuturi carbogazoase și băuturi energizante.

Roșu nr. 3 și roșu nr. 40

Le vei găsi pe etichetele producelor sub denumirea E 127 și E 129. Cel din urmă conține substanțe cancerigene și slăbește sistemul imunitar. Este deosebit de periculos pentru copii, așadar ar trebui să cercetezi cu atenție eticheta produselor. Se găsește în special în cocktailuri de fructe, înghețată, produse semipreparate, cum este plăcinta de cireșe, bomboane și produse de patiserie.

Galben nr. 5

Cunoscut și ca tartazin sau E 102, conține numeroase substanțe cancerigene. Unele studii au demonstrat că contribuie la deteriorarea celulelor, modificând ADN-ul sănătos. Poate fi întâlnit în produsele care conțin gelatină, bomboane și produse de patiserie.

Galben nr. 6

A fost interzis în Norvegia și Finlanda, deoarece are compuși asemănători cu galben nr. 5. Poate cauza tumori la rinichi și este întâlnit în compoziția bomboanelor, a macaroanelor cu brânză semipreparate și a băuturilor carbogazoase.

Abonați-vă la canalul nostru Telegram!

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *