Cartea electronică de identitate va fi colorată în galben și albastru. În colțul stâng al documentului se va putea vedea steagul înstelat al Uniunii Europene. Acest lucru a fost anunțat de Institutul Poligrafic și Zonal al Statului. Compania va elibera CIE, care înseamnă carte electronică de identitate, cu acest adaos care ne va aminti că suntem și cetățeni ai UE.

Cardul de identitate electronic și mai european: DISPARE STEAGUL NAȚIONAL și se introduce cel al UE. Întâi au eliminat părinții, acum și drapelul național

Cardul de identitate electronic și mai european: DISPARE STEAGUL NAȚIONAL și se introduce cel al UE. Întâi au eliminat părinții, acum și drapelul național

Institutul POLIGRAFIC, care se ocupă de întregul proces de eliberare a cărților de identitate, a pașapoartelor și a permiselor de ședere electronice, a anunțat noutatea. Simbolul UE, 12 stele aurii pe fond albastru, va fi plasat chiar lângă cuvintele „Republica Italiană” pe partea din față a cardului.

Cărțile de identitate electronice

Cărțile de identitate electronice au fost lansate în 2019 de către Comisia Europeană și notificate de către statele membre. Este un instrument de acces la serviciile online ale administrației publice italiene și ale companiilor participante.

De asemenea, serviciul este extins la rețeaua tuturor administrațiilor publice și entităților private din diferitele state membre ale UE.

Mediul electronic garantează o mai mare securitate juridică. Institutul a precizat că inserarea steagului nu va ridica probleme: documentele care deja sunt inscripționate vor continua să fie valabile până la data naturală de expirare.

Sursa: https://tg24.sky.it/cronaca/2022/09/29/carta-identita-elettronica-bandiera-ue