Selectați pagina

Când s-a apropiat să sărute racla, Sfântul s-a întors cu fața spre ea…

Când s-a apropiat să sărute racla, Sfântul s-a întors cu fața spre ea…

În luna aprilie 1994 a venit la Hozeva un grup de închinători din Grecia. În grup era o femeie cu fiica ei.

Mama era în vârstă de 50 de ani, iar fiica de vreo 18. Când fiica a încercat să se apropie de racla Sfântului Ioan Iacob cu o lumânare aprinsă în mâini, monahul Ghermanos, de origine greacă, a oprit-o să se apropie și a scos-o afară din biserică pentru că era îmbrăcată necuviincios.

Mama ei, fiind de partea fiicei, a sărit cu gura făcând mare gălăgie la monahul Ghermanos, spunând că fiica ei fiind domnișoară se poate îmbrăca oricum. La care monahul Ghermanos i-a zis: Biserica este loc sfânt, loc de rugăciune. Nu este loc de distracții și nici plajă unde poți merge oricum, chiar și dezbrăcat.

Fiica, tulburată, a ieșit afară pe balcon și când mama ei s-a apropiat să sărute racla Sfântului Ioan Iacob, Sfântul s-a întors cu fața spre ea, a oftat adânc și pe fața Sfântului erau numai picături de apă. Femeia a țipat și speriată fiind a luat-o la fugă pe scări coborând spre poartă, unde a căzut rupându-și amândouă picioarele. Toată lumea s-a îngrozit de această întâmplare.

Părinții din mănăstire au luat-o pe targă și au dus-o pe femeie până la autocar. Femeia a mărturisit în fața tuturor că ea este vinovată că nu și-a crescut bine fiica și când s-a apropiat să se închine avea îndoială asupra Sfântului Ioan Iacob zicând în mintea ei că este un cadavru nu un Sfânt. Apoi, cerându-și iertare de la Părintele Ghermanos a mărturisit că pentru păcatele ei a pedepsit-o Sfântul Ioan Iacob.

De atunci, Sfântul Ioan Iacob a rămas cu capul întors spre dreapta, parcă mustrându-i pe cei ce se apropie fără evlavie și îmbrăcați indecent.

Extras din Sfântul Ioan Iacob de la Neamț-Hozevitul, Opere complete, Ed. Doxologia

7 Comentarii

 1. Ana-Maria-Catalina

  Sfinte Cuvioase Ioan Iacob Hozevitul, roaga-te lui Dumnezeu pentru mantuirea noastra!

  Răspuns
 2. ANDREI BOGDAN

  Minciuni mai mari aveti de spus Cine este acest dumnezeu de tot va inchinati lui . Acest DUMNEZEU NU EXISTA SI NICI NU VA EXISTA VREO DATA ,ACESTA ESTE PROSTIREA POPULATIE ,TREZITIVA O DATA . PROSTEALA PE FATA . SA VINA DUMNEZEU SA IA REFUGIATII DIN EUROPA SI SA-I DUCA ACASA .

  Răspuns
  • veaceslav

   se mai nimeresc si bolnavi psihic aici pe site da ce sai faci treb sa ne invatam sa rabdam altfel nu ne smerim

  • Andrei

   Cu nume binecuvantat de Apostol(Andrei) si darul lui Dumnezeu(Bogdan), cauti sa slujesti materiei si banului(mamona).
   Nici un crestin serios nu s-ar descuraja macar putin de un asemenea indemn de “trezire”.
   Multi din cei care astazi sunt crestini s-au luptat ani de zile cu propria necredinta si dupa ce au fost cunoscuti de Iisus Hristos Domnul, nu mai au motive de teama sau descurajare, stiind ca viu este Domnul si țărâna, n-are nici o putere a ei .

 3. păscuța pufoasă

  Ruşine să-ţi fie Andrei Bogdan!!!! Trezeşte-te!!!!

  Răspuns
 4. păscuța pufoasă

  Sfinte IOAN IACOB HOZEVITUL iartă-ne și miluiește-ne!!!AMIN!!!!

  Răspuns
 5. Liliana

  Dumnezeu sa te miluiasca,sa te lumineze si sa-ti deschida inima,Andrei-Bogdan!

  Răspuns

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *