Selectați pagina

Canada a legalizat eutanasia. Acum părinţii cer medicilor să le omoare copiii bolnavi

Canada a legalizat eutanasia. Acum părinţii cer medicilor să le omoare copiii bolnavi

Eutanasia este legală în Canada de peste un an şi medicilor pediatri li se cere deja ,,tot mai mult” de către părinţi să le eutanasieze copiii şi pruncii infirmi sau muribunzi, a descoperit un sondaj realizat de Societatea Pediatrică din Canada.

Activistul american anti-eutanasie Wesley Smith a spus că rezultatele sondajului dovedesc panta alunecoasă din punct de vedere moral pe care o naţiune o ia la vale când ajunge să fie de acord că ,,uciderea este un răspuns acceptabil la suferinţa umană”.

,,De îndată ce înfăptuirea eutanasiei este lăsată liberă, ea nu încetează niciodată să se extindă”, scria el în National Review. ,,Îmi imaginez că Robert Latimer – un fermier canadian care şi-a ucis fiica pentru că avea paralizie cerebrală – a fost un vizionar”, a adăugat el.

Societatea Pediatrică din Canada a făcut un sondaj de opinie printre membrii săi în eventualitatea ca statul canadian să extindă eutanasia la copii. Într-adevăr, guvernul liberal al lui Justin Trudeau a notat această posibilitate în legea votată în iunie 2016.

Legea C-14 permite eutanasia voluntară pentru persoane de cel puţin 18 ani în privinţa cărora s-a estimat că suferă inadmisibil de o boală cumplită şi iremediabilă şi pentru care moartea naturală este predictibilă în mod rezonabil.

Dar Comitetul pentru Justiţie al Camerei Comunelor a adăugat un amendament la lege cerând guvernului federal să verifice extinderea eutanasiei pe 3 temeiuri suplimentare: pentru copii sau minori ,,maturi”; exclusiv pentru boală mintală; şi permiţând directive în avans în cazul celor care suferă de boli degenerative precum demenţă.

Liberalii au cerut Consiliului Savanţilor Canadieni să cerceteze aceste chestiuni şi să raporteze Parlamentului până la sfârşitul anului 2018.

În sondajul Societăţii Pediatrice din Canada au fost incluşi 1050 de medici pediatri, care au fost întrebaţi despre experienţele lor cu privire la ,,ajutorul medical în moarte”, şi a publicat un raport la sfârşitul lunii octombrie. Dintre aceştia, 45 de medici au relatat că au primit cereri explicite de la părinţi pentru eutanasierea a 91 de copii, se notează în sondaj. Peste jumătate din aceste cereri au fost pentru ,,nou-născuţi sau bebeluşi sub un an”.

Alţi 118 medici pediatri au avut discuţii ,,pentru a afla mai multe informaţii” despre eutanasie cu părinţii a 419 copii.

În ce priveşte cereri de la copiii înşişi, 35 de medici pediatri au relatat că au discutat despre eutanasie cu 60 minori; 9 au afirmat că au primit cereri directe de eutanasie de la 17 minori.

În timp ce ,,asemenea discuţii pot fi rare, minorii din Canada examinează conceptele legate de ,,ajutorul medical în moarte” şi abordează persoanele din sistemul medical cu întrebări legate de acesta”, se notează în acelaşi sondaj. ,,Dat fiind peisajul legislativ în evoluţie, este rezonabil a anticipa că asemenea chestiuni vor spori în viitorul apropiat”.

Societatea Pediatrică a realizat şi un sondaj de atitudine privind eutanasia, la care au răspuns 574 membri dintr-un total de 1979, sau 29%. Dintre aceştia, 46% au susţinut eutanasierea minorilor maturi care au ,,boli care se agravează sau terminale sau durere intratabilă”; 33% s-au opus eutanasierii minorilor maturi oricare ar fi motivul.

Minorii maturi sunt copiii care, după cum se pretinde, sunt capabili să înţeleagă natura şi consecinţele tratamentului şi sunt prin urmare socotiţi competenţi să ceară moartea prin injecţie letală. Studiul Societăţii a sugerat că eutanasia non-voluntară pentru copiii necompetenţi muribunzi ,,şi/sau infirmi grav” nu este departe.

Legea federală a Canadei şi legea din Quebec interzic în prezent eutanasia involuntară pentru oricine, spune sondajul, adăugând: ,,Cu toate acestea, dat fiind cadrul drepturilor omului avansat în [procesul] Carter vs. Canada, părinţii unui copil muribund şi/sau infirm grav, despre care se crede că suferă pot, în viitorul apropiat, să conteze pe tribunale pentru a susţine un drept de a încheia viaţa copilului lor. Luarea deciziei pentru tratamentul copiilor care nu sunt niciodată competenţi se bazează pe ,,standardul interesului superior”: a alege dintre opţiuni ceea ce persoane rezonabile, acţionând cu bună credinţă în folosul altuia, vor considera acceptabil în circumstanţe similare”.

,,Toate acestea sunt extrem de problematice”, spune Alex Schadenberg, director executiv al Coaliţiei pentru Prevenirea Eutanasiei. Activiştii pro-eutanasie schimbă argumentul pentru legalizarea uciderii copiilor prin injecţie letală de la autonomia individului la ,,de ce vrei să îngădui ca ei să sufere”, a spus el pentru LifeSiteNews. ,,Deci ideea este că acest lucru nu este corect, legea are o inegalitate pentru că tu permiţi adulţilor care sunt capabili să ceară aceasta, dar nu copiilor sau minorilor maturi”.

În prezent, părinţii şi tutorii din Canada pot autoriza să nu se acorde nici un tratament sau retragerea tratamentului pentru minorii incapabili să hotărască pentru ei înşişi, a adăugat Schadenberg. ,,Dacă ai avea un copil cu o infirmitate gravă, atunci întrebarea la naştere ar fi: vrei ca acel copil să primească tratament sau nu, şi ai avea dreptul să spui da sau nu”, a spus el. ,,Deci argumentul este bun, pentru că noi avem deja acest lucru, prin urmare, care este diferenţa între aceasta” şi eutanasie ?

Schadenberg a repetat avertismentul lui Wesley Smith că de îndată ce este permisă eutanasia, temeiurile pentru uciderea legală a oamenilor continuă să se extindă, precum s-a dovedit în alte jurisdicţii. Olanda a adoptat Protocolul Groningen în 2004, a arătat el. Acesta dă medicilor impunitate pentru a injecta cu substanţe letale pruncii infirmi, precum cei cu spina bifida sau hidrocefalie.

Studiul Societăţii Pediatrice ,,ne arată că părinţii au fost cei care au întrebat despre eutanasie. Arareori minorul matur sau copilul se gândeşte la eutanasie”, a spus Schadenberg. ,,Conceptul de eutanasie pentru copii ar trebui pur şi simplu respins pe baza faptului că copiii nu-şi pot da consimţământul”.

Sursa: lifesitenews.com – 20 noiembrie, Canada legalized euthanasia. Now parents are asking doctors to kill their sick kids

Abonați-vă la canalul nostru Telegram!

Urmăritori / Pingbacks

  1. CANADA A LEGALIZAT EUTANASIA. ACUM PĂRINŢII CER MEDICILOR SĂ LE OMOARE COPIII BOLNAVI – Stiri Crestine | Info Crestin | Actualitate Crestina Online - […] Sursa: Canada a legalizat eutanasia. Acum părinţii cer medicilor să le omoare copiii bolnavi | Apărătorul Ortodox […]

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.