Selectați pagina

Camerele de supraveghere a traficului INTERZISE prin JUDECATĂ

Camerele de supraveghere a traficului INTERZISE prin JUDECATĂ

camere de supraveghere a traficuluiUna din reformele înfăptuite de Ministrul Afacerilor Interne a fost declarată ilegală printr-o hotărârea luată pe data de 18 decembrie 2014, în cadrul unei ședințe de judecată. Judecătoria Centru a examinat plângerea Asociației Obștești „Juriștii pentru Drepturile Omului” privind încălcarea dreptului la viață privată cauzată de camerele de supraveghere a traficului rutier instalate în capitală de către Ministerul Afacerilor Interne.

Completul de magistrați ai Judecătoriei Centru a emis astăzi o hotărâre prin care a fost admisă acțiunea Asociației Obștești „Juriștii pentru Drepturile Omului” către Ministerul Afacerilor Interne.

Instanța de judecată a constatat încălcărea dreptului la viață privată a membrilor Asociației Obștești „Juriștii pentru Drepturile Omului” cauzată prin filmarea/fotografierea acestora și automobilelor lor de camerele de supraveghere a circulației rutiere instalate de Ministerul Afacerilor Interne.

De asemenea instanța de judecată a interzis Ministerului Afacerilor Interne să exploateze camerele staționare de supraveghere a circulației rutiere, instalate de acesta.

Hotărârea nu este definitivă și executorie, și poate fi atacată cu recurs la Curtea de Apel Chișinău.

Este de menționat că la începutul lunii octombrie, Organizația Non Guvernamentală „Juriștii pentru drepturile omului”, au solicitat ministrului de interne, Dorin Recean, demontarea camerelor sau interzicerea exploatării acestora. Nemulțumirea juriștilor este cu atât mai mare cu cât, spun ei, camerele ar fi fost instalate în afara oricărei legi.

Potrivit avocatului Vitalie Nagacevschi, camerele de supraveghere ar reprezenta o imixtiune în viaţa privată a cetăţenilor.

Camere de supraveghere a traficului rutier au fost instalate în 41 de intersecţii din capitală şi pe mai multe trasee naţionale. În acest scop au fost cheltuiţi 5 milioane de dolari, bani care provin dintr-o donaţie oferită de Guvernul chinez.

hotarire1

Adaptat după: deschide.md

Abonați-vă la canalul nostru Telegram!

11 Comentarii

 1. Graiul Ortodox

  Doamne ajută!

  Declarația istorică a Mitropoliților, Stareților de Mănăstire, preoților și monahilor împotriva abaterilor eclesiologice ale Patriarhului Ecumenic. Sunt condamnate toate abaterile eclesiologice ale Patriarhului Ecumenic. O NOUĂ ”MĂRTURISIRE DE CREDINȚĂ: NU VOM ÎNGĂDUI DESFIINȚAREA SAU PERVERTIREA DOGMELOR DE CREDINȚĂ
  https://graiulortodox.wordpress.com/2014/12/17/231-declaratia-istorica-a-mitropolitilor-staretilor-de-manastire-a-preotilor-si-monahilor-impotriva-abaterilor-eclesilogice-ale-patriarhului-ecumenic-sunt-condamnate-toate-abaterile-eclesiologice-a/
  Sanatate

  Răspuns
 2. prduhovnic

  un preot care le spune pe jumatate…

  Preot Constantin Necula:

  – uneori Impartasania ne ispiteste

  – ereticii sunt si nu sunt eretici

  – pe eretici ii mantuieste doar Dumnezeu

  – masonii sunt si nu sunt masoni

  – paganii sunt si nu sunt pagani

  Un preot DOAR pentru profani, intelectuali-moderni, adepti ai secularizarii si iubitori ai semi-intregului!

  In contextul paganismului si al ereziilor de azi, a ecumenismului si iudeo-masoneriei globale, parintele Necula scalda ortodoxia in ce ape o fi…

  Răspuns
 3. marele Păcătos

  acest pr. Necula zice “Cristos” – ca sectarii, sau el poate e american?

  a bine mărturisiea pe la cei neştiutori, dar e rău că nu mărturiseşte Adevărul Deplin – adică Ortodoxia.

  Răspuns
  • ArtiomP

   la minutul 12:42, profesorul si-a facut cruce fara a tine trei degete la un loc

  • ArtiomP

   Vorbesc fix ca baptistii, Vorbeste tare si repede pentru ca sa-i emotioneze pe cei ce-l asculta. Sa observati ca preotul si vrio doua femei incep a plinge pe la min.20:00 pina la sfirsit.

   N-am mai vazut ca la ortodocsi sa tina predica un “profesor”.E periculos tipul.

   E periculos sa te rogi cu ei si sa te impartasesti la asa preot.

  • ArtiomP

   matinca n-are nici cruce de preot la git, nu se vede.Dupa cite stiu trebuie sa fie la vedere.

 4. Ala

  Ii cunosc bine pe protestanti. Nu pierdeti timpul cu acest video. E predica tipic protestanta.

  Răspuns

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Статьи на русском языке

Статьи на русском языке

Comentarii