Selectați pagina

Camerele de supraveghere a traficului, instalate în baza unui regulament NEAPROBAT de Guvern

Camerele de supraveghere a traficului, instalate în baza unui regulament NEAPROBAT de Guvern

supravegheresupraveMinisterul Afacerilor Interne minte cu nerușinare! După ce un grup de juriști a acuzat responsabilii de la MAI de faptul că ar fi instalat camerele de supraveghere a traficului rutier în afara oricărui cadrul legal, oficialii de la Ministerul de Interne ne-au asigurat că sistemele de supraveghere au fost instalate în conformitate cu legislația în vigoare și ne-au adus dept argument o serie de prevederi legale în acest sens, apoi aflăm că una din ele urmează să fie aprobată de Guvern abia in zilele următoare.

Pe ordinea de zi a ședinței Executivului de miercuri, 29 octombrie, se regăsește Hotărârea de Guvern cu privire la aprobarea Regulamentului privind organizarea și funcționarea Sistemului automatizat de supraveghere a circulației rutiere “Controlul traficului”. Documentul urmează să fie aprobat de Cabinetul de miniștri mâine, asta deși ieri responsabilii de la interne au încercat să ne convingă de faptul că acesta este în vigoare și nu lezează drepturile niciunui conducător auto.

Șefa Serviciului de presă al MAI, Natalia Șeremet, nu ne-a putut dat explicații în acest sens, redirecționându-le la șeful Centrului Monitorizare și Control Trafic al Serviciului Tehnologii Informaționale al Ministerului Afacerilor Interne, Dan Chirița, care însă nu a răspuns la telefon.

Realitatea.md amintește că pe 9 octombrie membrii organizației non-guvernamentală “Juriștii pentru drepturile omului”, au expediat o solicitare la adresa Ministerului de Interne, prin care îi cer ministrului Dorin Recean să dispună demontarea camerelor de supraveghere, care în opinia lor, încalcă dreptul la intimitate și ar fi fost instalate în afara oricărui cadru legal.

Recent, și primarul capitalei Dorin Chirtoacă s-a arătat deranjat de blitzurile camerelor de supraveghere din trafic. Edilul este de părere că acestea ar trebui să reacționeze doar atunci când șoferii încalcă limita de viteză și nu să fie făcute poze fiecărei mașini, indiferent dacă încalcă sau nu. Totodată, Chirtoacă a cerut să fie amplasate indicatoare cu privire la limita de viteză în dreptul camerelor de supraveghere.

În capitală, 41 de intersecții sunt monitorizate video.

Abonați-vă la canalul nostru Telegram!

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *