Selectați pagina

Camere video de supraveghere a traficului rutier, și pe drumurile naționale

Camere video de supraveghere a traficului rutier, și pe drumurile naționale

supraveghere traficDupă raionul Criuleni, urmează și alte orașe din R. Moldova. Inspectorii de patrulare și muncitorii lucrează zilele acestea în raionul Ungheni, unde instalează camere de monitorizare video a traficului rutier. Acestea sunt plasate în locurile unde se produc cele mai multe accidente rutiere.

„Suntem pe drumul național R 1. Aceste camere pe care le punem vor înregistra viteza cu care se deplasează automobilele și numerele lor de înmatriculare. În această intersecție de multe ori au loc accidente, de aceea le instalam anume aici. Sunt patru camere în total. Acum lucrăm în satul Romanovca, dar vor fi camere și în satele Gherman și Zagarancea”, a declarat pentru Ziarul NAȚIONAL Emil Marfica, inspector de patrulare.

Anterior, șeful adjunct al Serviciului Tehnologii Informaţionale al Ministerului Afacerilor Interne, Dan Chiriţa, a declarat că, în următorii patru ani, vor fi instalate camere de supraveghere în 250 de intersecții din toată țara.

Potrivit MAI, în urma instalării camerelor de luat vederi, incidența accidentelor a scăzut cu peste 40 %, iar numărul deceselor s-a redus la 60 %.

Abonați-vă la canalul nostru Telegram!

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *