După cutremurul puternic de aseară din California, care a înregistrat o magnitudine de 7,1 grade pe scara Richter, autoritățile locale au declarat stare de urgență în provincia San Bernardino din statul american.

Anunțul a fost făcut cu puțin timp în urmă de către guvernatorul statului, Gavin Newsom. Mai mult, starea de urgență încă se menține în provincia Ridgecrest, după ce a fost declarată în urma seismului cu magnitudinea de 6,4 grade pe scara Richter produs joi.

După cutremurul de aseară, au avut loc mai multe scurgeri de gaze şi incendii. Astfel, mai multe persoane s-au ales cu răni. Pentru cei ale căror locuințe au fost grav afectate de flăcări, guvernatorul a cerut amplasarea unor centre de adăpost, transmite mediafax.ro.

Mai mult, Gavin Newsom a anunțat serviciile de urgență să fie gata pentru posibile seisme ce s-ar putea înregistra în perioada ce urmează, iar locuitorilor din San Bernardino să le fie acordată asistenţă guvernamentală.

Amintim că un cutremur de suprafaţă cu magnitudinea preliminară de 7,1 grade s-a produs aseară în statul american California, la doar o zi după un alt cutremur puternic în zonă. Acesta este cel mai puternic seism înregistrat în sudul Californiei în ultimii 20 de ani.

Sursa: https://www.mediafax.ro/externe/breaking-cutremur-major-cu-magnitudinea-de-7-1-grade-in-california-cel-mai-puternic-din-ultimii-20-de-ani-mai-multe-persoane-au-fost-ranite-scurgeri-de-gaze-si-incendii-video-18224378