Selectați pagina

Căderea Muntelui Athos: Schismaticii ucraineni slujesc Sfînta Liturghie în Mănăstirea Pantocrator

Căderea Muntelui Athos: Schismaticii ucraineni slujesc Sfînta Liturghie în Mănăstirea Pantocrator

Sindicatul Jurnaliștilor Ortodocși relatează că un reprezentant al bisericii schismatice ucrainiene, „episcopul” Pavel al diocezei de Odessa și Bălți, a slujit la Sfânta Liturghie din 8 februarie la Mănăstirea Pantocrator de pe Muntele Athos.

Delegația schismaticilor a slujit, de asemenea, și Vecernia cu o seară înainte. Site-ul diocezei de Odessa a relatat pe 7 februarie că delegația, condusă de „episcopul” Pavel, este într-o vizită la Muntele Athos, la invitația Patriarhului Bartolomeu.

Pantocrator este una dintre cele 5 din cele 20 de mănăstiri care au votat pentru a fi trimisă o delegație la întronizarea „mitropolitului” Epifanie Dumenko la Kiev din data de 3 februarie, împreună cu mănăstirile Iveron, Stavronikita, Xenophontos și Koutloumousiou.

Deși Muntele Athos nu a trimis o delegație, Starețul Alexios al Mănăstiri Xenophontos, Ieromonahul Maxim de la Vatopedu și Ieromonahul Chrysostomos al Schitului Sf. Pantelimon de la Koutloumousiou au participat ca parte a delegației Patriarhiei Constantinopolului. Toți cei trei au slujit și ei liturghia schismatică. Starețul Efrem de la Vatopedu trebuia, de asemenea, să participe dar a suferit un atac de cord înainte de a ajunge la Kiev. A fost operat la inimă marțea trecută.

Alte mănăstiri, incluzând aici Filoteu și Karakallou, au spus că-și vor închide porțile dacă Epifanie Dumenko vizitează Sfântul Munte.

Sursa: https://orthochristian.com/119222.html

Abonați-vă la canalul nostru Telegram!

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Статьи на русском языке

Статьи на русском языке

Comentarii