Notă: Acesta este doar începutul. Sa vedeți cât de sigure sunt datele noastre. Cât de buna e digitalizarea? Să observăm acum cum fac paradă cu armamentele lor super-sofisticate. Asta trebuie să înțeleagă unii oameni, că un „puști” ca ăsta, se poate juca „ca la grădiniță” cu toată lumea, chiar dacă „dăștepții” care le-au creeat și le dețin, cred că „sunt beton”, chiar dacă fiecare are armate” de „băiețași d’ ăștea”. Și mai vorbim de centralizarea datelor personale pe cip uri. Spor la digitalizare 🤡

Bun venit în lumea digitală! Un hacker a furat datele confidențiale ale tuturor austriecilor și le-a scos la vânzare

Bun venit în lumea digitală! Un hacker a furat datele confidențiale ale tuturor austriecilor și le-a scos la vânzare

Datele personale a milioane de oameni din întreaga lume, inclusiv ale aproape tuturor austriecilor, au fost compromise de către un infractor cibernetic.

Autorităţile olandeze au arestat un bărbat suspectat că a furat şi vândut datele personale a milioane de oameni din întreaga lume, inclusiv ale aproape tuturor austriecilor.

Bărbatul, un cetăţean din Ţările de Jos în vârstă de 25 de ani, a fost arestat, în baza unor informaţii primite de la poliţia austriacă, dar cazul a fost făcut cunoscut de procuratura din Amsterdam abia miercuri.

Există “indicii puternice” că suspectul a oferit multă vreme spre vânzare date confidenţiale – inclusiv înregistrări de natură medicală cu privire la pacienţi.

Datele sustrase sunt ale unor persoane din Ţările de Jos, Austria, Thailanda, Columbia, China şi Marea Britanie.

Poliţia din Austria investighează se pare în mod intensiv de peste doi ani acest caz, după ce în mai 2020 pe un forum ilegal au fost oferite spre vânzare date furate de la milioane de persoane din Austria. În cele din urmă, a fost localizată adresa bărbatului din Amsterdam. Poliţia a confiscat în percheziţii desfăşurate în locuinţe din Amsterdam şi Almere – la nord de Amsterdam – numeroase echipamente şi software care ar fi putut fi folosite la furtul datelor.

Conform informaţiilor primite de la autorităţile austriece, doar în Austria au fost expuse 9 milioane de înregistrări în format electronic, iar ţara are circa 9 milioane de cetăţeni. Este vorba de date privind “numele complet, genul, adresa completă şi data de naştere a probabil fiecărui cetăţean” al ţării, potrivit Agerpres.