Azi a avut loc la Sofia o nouă demonstrație de protest după ce autoritățile bulgare urmează să transforme serviciile de protecția copilului într-o mare afacere și să facă din autoritățile locale și furnizorii lor de servicii niște răpitori de copii cu voie de la stat.

Bulgarii au ieșit în stradă la Sofia, însoțiți de dangătul clopotelor de la bisericile pe lângă care treceau, iar diaspora bulgară s-a organizat similar în Norvegia, Lituania, Austria, Danemarca, Hawaii, Noua Zeelandă, Spania și Germania, informează Iskra.bg. Video, foto și lista orașelor se găsesc la finalul articolului.

Modelul schimbărilor care ar trebui să intre în vigoare în Bulgaria este chiar practica din țări ca Norvegia (cazul Bodnariu) și Finlanda (cazul Smicală), state care au investit mult în ultimii ani în țările est-europene, devenind mari furnizori de expertiză în domeniul educației și protecției sociale.

Valul de proteste a început în această toamnă în țara vecină și în diaspora bulgară din alte orașe ale lumii și se referă la un set de amendamente aduse unui număr de 27 de legi (inclusiv Codul Civil!) care guvernează serviciile sociale din Bulgaria.

Modificările legislative vor permite ca, de la 1 ianuarie 2020, serviciile sociale din Bulgaria să urmeze modelul Barnevernet:

  • copiii vor putea fi ridicați din familie și plasați în centre sociale fără ordin judecătorescchiar și pe baza unei reclamații anonime
  • din momentul preluării (prin decizie a administrației locale), copiii pot fi DAȚI SPRE ADOPȚIE INTERNAȚIONALĂ – prin intermediul ONG-urilor străine, în acest caz urmând să primească o nouă identitate, care îi va rupe complet de familia naturală
  • deciziile își continuă efectele până la data unei eventuale hotărâri judecătorești definitive, care, chiar dacă va da dreptate părinților, nu va repara prejudiciul asupra copiilor abuziv preluați și nici nu va ajuta la găsirea lor dacă acești au fost deja încredințați spre adopție

În acest moment, și în Marea Britanie există astfel de abuzuri. Am semnalat cazul lui Florin Barbu, căruia i-au fost luați copiii după o reclamație depusă de vecinii deranjați de certurile cu soția, și i-au fost dați spre adopție unui cuplu de homosexuali britanici. Un caz mai puțin cunoscut este cel al Andreei Brădeanu, care are trei copii în sistemul de protecția copilului din Marea Britanie.

În curând și în România?

Ștefania Armanca, colaboratoare Stiripentruviata.ro, scria de curând că România are nevoie să se trezească: „Norvegia a investit bani și a exportat expertiză ONG-urilor românești. Acestea sunt acum furnizori de expertiză pentru sistemul protecția copilului și adopție din România. Rezultatul? Cazul Sorina”.

Vom vedea curând multe cazuri Smicală și la noi acasă, în țară? „Vă cer să continuați protestul nu pentru noi, ci pentru viitorul copiilor voștri. În țări ca Marea Britanie, Canada sunt implementate aceste sisteme prin care copiii sunt răpiți în cadru legal. Aceste sisteme urmează să se implementez la scară mondială”, spunea încă din 2017 românca ai cărei copii sunt reținuți forțat în sistemul de protecția copilului din Finlanda.

VIDEO

https://www.facebook.com/100012814064939/videos/798315610605567/

https://www.facebook.com/driver.evangelist/videos/623489331789554/

 

Sursa: https://www.iskra.bg/hilyadi-se-sabraha-na-mezhdunarodnia-protest-v-sofia-sreshtu-sotsialnite-zakoni

Traducere: Stiri Pentru Viata.ro