Marți, a avut loc o demonstrație în fața Ministerului Educației, unde bulgarii au făcut grămezi de măști și le-au dat foc. Pe fondul unor nemulțumiri continue față de guvernul Boiko Borisov, manifestațiile se țin lanț în orașele bulgare, relatează Oficialmedia.com

Pe lângă starea economică și politică, față de care cetățenii bulgari sunt determinați să stea în stradă, la fel de nemulțumiți sunt și de măsurile aberante și restricțiile pe care guvernul le ia motivând combaterea virusului Sars Cov.

Au aruncat măștile și le-au dat foc în fața ministerului

Aceștia au protestat normal, fără mască, așa cum este și firesc într-o țară sănătoasă la cap. Manifestanții au ars măștile ca semn de protest chiar împotriva deciziei guvernului de a face măștile obligatorii pentru elevi, pentru copiii care merg la școală.

Începând de miercuri, Bulgaria a raportat 16,266 cazuri confirmate de coronavirus, cu 629 decese asociate, conform cifrelor compilate de Organizația Mondială a Sănătății (covid19). Numărul global al morților este de peste 852,000, dar acesta nu mai este relevant conform unor specialiști care spun că este vorba despre foarte multe cauze de deces și nu acest virus.

Oamenii şi-au cerur drepturile și au mers rând pe rând să arunce măștile în foc. În fața ministerului au fost făcute mai multe grămezi de măști arzând, măști pe care le consideră inutile.

Un amplu protest a avut loc și miercuri în faţa Parlamentului de la Sofia, demonstranţii cerând demisia premierului Boiko Borisov, pe care îl acuză că este paravanul corupției din țară. Între manifestanți și forțele de ordine au avut loc ciocniri, soldate cu răniți în ambele tabere, dar și cu arestări. Protestul este unul din cele mai mari din seria manifestațiilor care continuă în Bulgaria de două luni.

Protestul de miercuri face parte dintr-un șir de manifestații împotriva premierului Borisov și a oligarhilor care controlează mare parte din economia țării, relatează Reuters, preluată de Agerpres. Preşedintele Rumen Radev a cerut în parlament demisia lui Borisov şi a guvernului de centru-dreapta condus de acesta şi a făcut apel la deputaţi să respingă proiectul de revizuire a Constituţiei.

Sursa: https://www.ruptly.tv/en/videos/20200901-074-Bulgaria-Dozens-burn-face-masks-rallying-against-mandatory-use-in-schools-in-Sofia