Selectați pagina

Deși sute de elevi și zeci de profesori sunt în carantină, Bulgaria afirmă că „Nu vom închide școli, prezența la școală rămâne”

Deși sute de elevi și zeci de profesori sunt în carantină, Bulgaria afirmă că „Nu vom închide școli, prezența la școală rămâne”

În Bulgaria, 500 de elevi și 40 de profesori sunt în carantină, în prima săptămână de școală. În această etapă, școlile nu vor fi închise, a declarat ministrul adjunct al educației, Tania Mihailova, relatează bursa.ro

La data de 20 septembrie, au fost identificați 26 de elevi cu teste pozitive. O parte dintre ei nu au fost la școală în prima zi, alții au fost infectați înainte de începerea anului școlar.

„Nu vom închide școli, prezența la școală rămâne”, a spus ministrul adjunct al educației Tania Mihailova. „Dezinfectarea se face peste tot, iar bugetele școlare sunt suficiente pentru a prelua această activitate până la sfârșitul anului calendaristic, deci nu este necesar și nici corect să se ia bani de la părinți, donațiile sunt voluntare, a precizat Tania Mihailova, pentru postul public de radio de la Sofia.

La începutul pandemiei, când toate statele europene luau măsuri de închidere, autoritățile de la Sofia anunțau, chiar în preajma sărbătorii Paștelui, că nu vor închide bisericile. Biserica Ortodoxă Bulgară a decis că slujbele rămân deschise publicului, așa că bulgarii au putut participa la slujbele de Florii și de Înviere.

Sursa: https://segabg.com/hot/category-bulgaria/500-uchenici-i-40-uchiteli-sa-pod-karantina-samo-purvata-sedmica

Abonați-vă la canalul nostru Telegram!

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *