Selectați pagina

Bulgaria a RETRAS de la ratificare Convenția de la Istanbul. Aceasta va încuraja căsătoriile între homosexuali și va permite acceptarea unui al treilea gen

Bulgaria a RETRAS de la ratificare Convenția de la Istanbul. Aceasta va încuraja căsătoriile între homosexuali și va permite acceptarea unui al treilea gen

Guvernul de la Sofia a retras proiectul de lege privind ratificarea Convenției de la Istanbul. Decizia a fost luată în timpul ședinței de guvern, în care premierul Bojko Borisov a anunțat că ratificarea Convenției Consiliului Europei privind prevenirea și combaterea violenței împotriva femeilor și a violenței în familie va fi aborgată până când Curtea Constituțională se va pronunța asupra documentului.

Premierul bulgar a anunțase că această controversată convenție a Consiliului Europei nu va fi ratificată atât timp cât în societate nu va exista suficient consens în privința ei.

„După cum se știe, au existat reacții dure ale partenerilor de coaliție, dar și din partea liderilor Bisericii Ortodoxe și a Muftiului. Au apărut temeri mari în rândul poporului bulgar. Suntem un guvern ales de popor și suntem obligați să ne conformăm cu ceea ce doresc oamenii”, a spus Boyko Borisov, conform agenției bulgare Novinite.

Prin urmare, spune șeful guvernului de la Sofia, Curtea Constituțională este cea care va decide, iar după retragerea Convenției va fi posibilă o dezbatere, într-o atmosferă relaxată, în care pot fi cântărite toate argumentele pe această temă.

Reamintim că formațiunea Patrioții Uniți, aflată în coaliția de guvernare, dar și Biserica Ortodoxă Bulgară s-au pronunțat împotriva ratificării documentului, despre care spun că va încuraja căsătoriile între homosexuali și va permite acceptarea unui al treilea gen.

Ungaria, Bulgaria, Slovacia, Lituania, Letonia și Croația au refuzat, de asemenea ratificarea Convenției. În schimb, România a ratificat Convenția de la Istanbul încă din 2016.

Sursa: http://www.novinite.com/articles/188490/The+Government+Withdrew+the+Istanbul+Convention

Abonați-vă la canalul nostru Telegram!

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *