Selectați pagina

Botezul unui parlameentar din Mozambic in Pireu

Botezul unui parlameentar din Mozambic in Pireu

BOTEZUL UNUI PARLAMENTAR DIN MOZAMBIC în PIREU

OFICIAT DE EPISCOPUL IOAN DE MOZAMBIC

De Panaiotis Ant. Andriopoulos

Cu permisiunea şi binecuvântarea Mitropolitului Serafim de Pireu, Episcopul Ioan de Mozambic a oficiat ieri seară, în timpul unei privegheri în biserica „Sfinţilor fără de arginţi” – Karava din Pireu, botezul unui parlamentar din Mozambic, Zacarias Jose. 

Nou-luminatul creştin ortodox african, care a primit numele Zaharia – Teodor, a fost catehizat de Episcopul de Mozambic în ţara sa, dar şi-a exprimat dorinţa de a fi botezat în Elada.

Astfel, cu ocazia sesiunii plenare a Adunării Interparlamentare a Ortodoxiei (AIO) în Atena în aceste zile, a fost planificată Taina Botezului lui, având ca naşi ai săi pe un parlamentar ortodox din Uganda, Theodor Sekikubo, care este membru al Comisiei Coordonatoare de Colaborare a AIO cu Parlamentul Panafrican, şi pe eleno-americanca Efstathia Bura, parlamentar al statului New Hampshire.

Episcopul Ioan de Mozambic a vorbit în cuvinte calde despre parlamentarul, de acum creştin ortodox, Zaharia – Teodor, spunând că au o colaborare ireproşabilă şi productivă pentru binele poporului din Mozambic. De asemenea, kyr Ioan a mulţumit Mitropolitului Serafim de Pireu pentru permisiunea canonică acordată, dar şi parohului bisericii, părintele  Spiridon Tsimouris. La botez au fost prezenţi din partea AIO: Secretarul General al Parlamentului, Anastasie Nerantzis; Vicepreşedintele Dumei de Stat Ruse, Serghei Jelezniak; Vicepreşedintele Parlamentului panafrican, Juliana Kantengwa, parlamentarul din Egipt, Marian Malak; Directorul General de Relaţii Internaţionale şi Comunicare al Parlamentului Elen, Naia Miliou; consilierul AIO, Dr. Kostas Migdalis; teologul libanez Roni Bou Saba ş.a.

Abonați-vă la canalul nostru Telegram!

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *