Selectați pagina

Secta Scientologica este cercetată pentru afaceri ilegale in valoare de 4,83 milioane de dolari, obtinuti din cursuri și programe comerciale

Secta Scientologica este cercetată pentru afaceri ilegale in valoare de 4,83 milioane de dolari, obtinuti din cursuri și programe comerciale

Doi membri ai filialei din Sankt Petersburg a Sectei Scientologice au fost puși în detenție preventivă de către instanța locală, în timp ce grupul se confruntă cu acuzații privind activități ilegale in afaceri și distribuirea de materiale extremiste în Rusia.

Secta Scientologica din Sankt Petersburg a fost cercetată pentru castigarea a 276 milioane de ruble (4,83 milioane de dolari) din cursuri și programe comerciale ilegale, ne anunţă Lonews.

De asemenea, Curtea Districtuală Nevsky a decis ca șeful departamentului de probleme oficiale al grupului, Anastasia Terentyeva, și contabilul S. Aliev, să fie plasati în custodie timp de două luni, a raportat TASS.

Serviciul Federal de Securitate al Rusiei a reținut în total cinci persoane, în timpul cercetarilor efectuate la biroul Sectei Scientologice, marți. Nivelul restricțiilor prealabile in cazul celor trei suspecți a rămas sa fie decis in instanta, in aceste zile.

De asemenea, anchetatorii au confiscat cărțile fondatorului mișcării, L. Ron Hubbard, de la sediul grupului, intrucat aceasta literatură este considerata extremista în Rusia.

Cazul penal împotriva Sectei Scientologice a fost legat de activități ilegale in afaceri, suspectare de incitare la ură și organizarea unui grup extremist.

Apărarea a susținut în instanță că Secta Scientologică din Sankt-Petersburg nu a avut altă opțiune, decât să opereze ilegal, din cauza respingerii cererii sale de înregistrare.

Articolul RT citat in pagina de fata, mai aminteste si doua alte articole recente pe marginea acestei grupari: unul sub titlul “Copiii expusi la scientologie, prin programele antidrog din Londra”, si un altul legat de o clinica de dezintoxicare din Germania, care masca o biserica ilegala scientologica.

La începutul lunii martie 2017, Serviciul Federeal de Securitate al Rusiei a cercetat și un centru de diabetici și de scientologie din afara Moscovei, în legătură cu ancheta din Sankt Petersburg. Anchetatorii cred că Secta Scientologica din Sankt Petersburg a fost implicată în afaceri ilegale inca de la începutul anului 2013.

Abonați-vă la canalul nostru Telegram!

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *