Selectați pagina

Biserica Ortodoxă Rusă, somată să părăsească CMB, de călugării Lavrei Poceaev

Biserica Ortodoxă Rusă, somată să părăsească CMB, de călugării Lavrei Poceaev

Monahii Lavrei Poceaev au solicitat retragerea Bisericii Ortodoxe Ruse din Consiliul Mondial al Bisericilor (CMB) și refuzul participării la toate activitățile ecumenice, în general.

Călugării Lavrei Adormirii Maicii Domnului Poceaev, Ucraina, în frunte cu liderul lor, Mitropolitul Vladimir, stareț al mănăstirii, au trimis o scrisoare Patriarhului Moscovei, Kirill, și ierarhilor recentei Adunari a Episcopilor Bisericii Ortodoxe Ruse, scrie lonews.ro

în aceasta scrisoare, monahii au solicitat retragerea Bisericii Ortodoxe Ruse din Consiliul Mondial al Bisericilor (CMB) și refuzul participării la toate activitățile ecumenice, în general.

Scrisoarea în cauză a fost postată pe site-ul web al mănăstirii. Scrisoarea începe astfel:

„Frați ai Sfintei Lavre a Adormirii Maicii Domnului din Poceaev, îndeamnăm ierarhia și Adunarea Episcopilor, să satisfaca cererile noastre și solicitările mai multor fii credincioși ai Bisericii noastre, cu privire la retragerea acesteia din CMB și încetarea participării Bisericii noastre la mișcarea ecumenică”.

Ea adaugă că însuși faptul intrării în CMB a presupus acceptarea Cartei acestei organizații, care prevede că nicio mărturisire (crez) nu deține pe deplin adevărul, ceea ce este contrar a ceea ce creștinii ortodocși mărturisesc prin Crezul din Nicea.

Călugării au mai scris:

„Ieșirea Bisericii Ortodoxe Ruse din CMB nu va însemna, pentru ea, autoizolare”, după cum încearcă să afirme unii, ci adevărata predicare a Noului Testament nealterat.

Nu trebuie să cădem în iluzia spirituală și să ne imaginăm că avem mai multă iubire decât Apostolii. Sfântul Ioan Teologul, Apostolul Iubirii, ne-a învățat să nu primim în case și nici să nu-l salutăm pe vreunul care nu ne aduce adevărata doctrină (A doua epistolă sobornicească a Sfântului Apostol Ioan, 10: “Dacă cineva vine la voi şi nu aduce învăţătura aceasta, să nu-l primiţi în casă şi să nu-i ziceţi: Bun venit!”). 

Apostolul Pavel, care mai mult decât oricine a lucrat la predicarea Evangheliei în întreaga lume, de asemenea, a prevăzut: „De omul eretic, după întâia şi a doua mustrare, depărtează-te,“ (Epistola către Tit a Sfântului Apostol Pavel 3:10).

Reprezentanții Bisericilor Ortodoxe au demonstrat, spun călugării din Lavra Poceaev, erezia CMB, nu doar de două ori, ci pe parcursul a decenii. Biserica Ortodoxă este „stâlp şi temelie a adevărului“ (Epistola întâia către Timotei a Sfântului Apostol Pavel 3:15), mărturisind timp de două mii de ani pentru toți cei care au „urechi de auzit“ (Sfânta Evanghelie după Matei), Vestea Bună pe care ne-a adus-o Iisus Hristos… “Nu este ucenic mai presus de învăţătorul său” (Sfânta Evanghelie după Matei 10,24). El este slab și trebuie să evite capcanele acestei lumi.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ne găseşti şi pe:

Статьи на русском языке

Статьи на русском языке