Selectați pagina

Biserica Ortodoxă Rusă intenționează să-i ajute pe „credincioșii religiilor mondiale” în privința încăperilor pentru rugăciuni în timpul Olimpiadei din Soci?

Biserica Ortodoxă Rusă intenționează să-i ajute pe „credincioșii religiilor mondiale” în privința încăperilor pentru rugăciuni în timpul Olimpiadei din Soci?

sociPatriarhul Kiril a prezidat ședința grupului de lucru privind problemele participării Bisericii Ortodoxe Ruse la pregătirea și desfășurarea Jocurilor Olimpice și Paraolimpice din Soci în 2014. Pe parcursul întrunirii au fost puse în discuție probleme despre asigurarea cu hrană duhovnicească a participanților la Jocurile Olimpice și Paraolimpice, comunică Patriarhia.ru.

La ședință a fost examinată slujirea în timpul desfășurării jocurilor, editarea și răspîndirea unor broșuri despre religiile tradiționale ale Rusiei, organizarea lucrului teologilor-voluntari, construirea centrelor tradiționale ale religiilor în satele olimpice.

Jocurile Olimpice de iarnă din 2014 se vor desfășura în or. Soci în perioada 7-23 februarie 2014.

Conducerea Comitetului organizatoric „Soci 2014” s-a adresat preasfințitului Patriarh Kiril cu rugămintea de a contribui la organizarea spațiilor de rugăciune pentru credincioșii religiilor mondiale în trei sate olimpice în timpul pregătirii și desfășurării jocurilor olimpice în or. Soci din ianuarie pînă în martie 2014.

Asigurarea accesului participanților și spectatorilor jocurilor Olimpice la încăperile mondiale de rugăciune este o cerință a Comitetului Internațional Olimpic.

Traducere pentru Apărătorul de pe 3rm.info

 

Abonați-vă la canalul nostru Telegram!

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Статьи на русском языке

Статьи на русском языке

Comentarii