Selectați pagina

Biserica Ortodoxă Poloneză: Există mai multe Biserici schismatice în Ucraina, care trebuie să se pocăiască și să revină la canoanele Bisericii Ortodoxe

Biserica Ortodoxă Poloneză: Există mai multe Biserici schismatice în Ucraina, care trebuie să se pocăiască și să revină la canoanele Bisericii Ortodoxe

Biserica Ortodoxă Poloneză a reiterat poziția exprimată în timpul Consiliul Episcopal din 9 mai 2018, scrie mospat.ru

Acordarea autocefaliei Bisericii din Ucraina necesită consimțământul tuturor Bisericilor locale, iar o decizie pripită ar putea agrava schisma, avertizează Biserica Ortodoxă Poloneză.

Aceasta se afirmă într-o scrisoare a Secretarului Cancelariei Bisericii Ortodoxe din Polonia, Jerzy Dororzkiewicz, care a parvenit RBK, drept răspuns la o întrebare privind poziția Bisericii Ortodoxe Poloneze vizavi de autocefalia Bisericii Ortodoxe Ucrainene, după cum informează Departamentul de Informații al Bisericii Ortodoxe a Ucrainei.

Făcând referire la pasaje din procesele-verbale ale reuniunilor Consiliului Episcopal al Bisericii Ortodoxe din Polonia din 9 mai 2018, Jerzy Dororzkiewicz notează că „Biserica Mamă acordă autocefalie numai după primirea acordului Primaților tuturor Bisericilor locale. Actele precipitate ar putea agrava schisma din Ucraina”.

“În prezent, situația din Ucraina este de așa natură încât toate Bisericile Ortodoxe ar trebui să-și facă griji”, se spune în scrisoare.

Reprezentantul Bisericii Ortodoxe Poloneze informează că „există mai multe Biserici schismatice în Ucraina, care trebuie să se pocăiască și să revină la canoanele Bisericii Ortodoxe. Doar atunci va fi posibilă discutarea acordării autocefaliei”.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ne găseşti şi pe:

Статьи на русском языке

Статьи на русском языке