Selectați pagina

Biserica Ortodoxă Greacă instituie „Ziua Copilului Nenăscut”.Guvernul elen va acorda prime de naștere

Biserica Ortodoxă Greacă instituie „Ziua Copilului Nenăscut”.Guvernul elen va acorda prime de naștere

La propunerea a 19 organizații creștine grupate în mișcarea pro-viață „Afiste me na zisou” („Lăsaţi-mă să trăiesc”), Sfântul sinod al Bisericii Ortodoxe a Greciei a publicat o circulară prin care a instituit Ziua Copilului Nenăscut.

Aceasta se va celebra în Biserica Ortodoxă Greacă în prima duminică de după Crăciun, deoarece Crăciunul este prin excelență sărbătoarea pro-viață, de întâmpinare cu bucurie a unui Prunc care se naște.

În Grecia, unde avortul la cerere este legal până în a 12-a săptămână de sarcină, se fac aproximativ 300.000 de avorturi la cerere pe an, dintre care 13% sunt avorturi făcute de adolescente, informează AFP.

În total, aproape un sfert (22%) dintre grecoaice au făcut cel puțin un avort la cerere, arată Biroul Elen de Statistică (Elstat).

Rata de fertilitate în Grecia este de 1,3, mult sub rata de 2,1 care reprezintă o rată de simplă înlocuire a populației, deci aceasta conduce la scădere demografică.

Pentru a stimula natalitatea, noul guvern conservator de la Atena a promis o subvenție de 2.000 de euro pentru fiecare copil născut în Grecia şi de 1.000 de euro pentru fiecare mamă în vârstă de până la 30 de ani.

Sursa: www.stiripentruviata.ro

Abonați-vă la canalul nostru Telegram!

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Статьи на русском языке

Статьи на русском языке