Selectați pagina

Biserica Ortodoxă este maica adevărată a poporului nostru

Biserica Ortodoxă este maica adevărată a poporului nostru

biserica ortodoxa mama neamului romanescToată lumea ştie sau trebuie să ştie mai bine că maica cea adevărată a poporului român este Biserica Ortodoxă. În această Biserică ne-am născut. Ea ne-a crescut. Ea ne-a luminat şi ne-a ajutat ca să-L cunoaştem pe Dumnezeu şi Voia Lui. Biserica Ortodoxă ne-a călăuzit paşii, de două mii de ani aproape, pe drumul cel mai bun spre mântuire. De aceea fiecare român este dator acum să cunoască temeinic istoria Bisericii şi frumuseţea învăţăturii ei duhovniceşti. Mulţi, din neştiinţă sau din rea-credinţă, încearcă să falsifice istoria Bisericii noastre, după cum unii încearcă să falsifice şi istoria patriei noastre. Biserica Ortodoxă nu forţează niciodată textele Sfintei Scripturi, nici nu falsifică istoria, ci cu sfinţenie şi cu respect apără şi ne învaţă numai adevărul.

ÎPS Justinian Chira

17 Comentarii

 1. duhovnic

  Sa dea Atotputernicul Hristos-Dumnezeu sa nu se construiasca a (aniti)neamului catedrala si sa nu se finalizeze pana la Cea de a Doua Venirea a Sa!

  – catedralele sufletelor romanesti sunt facute rahat si noi vrem cladiri pentru faraoni?
  – romanii au intrat in paganism pana peste gat si ne mai numim crestini?
  – saracia va cuprinde si pe libarci…prin tarania fascista ce va sa vina
  – punem 10 preoti pe o biserica?
  – facem 10 biserici pe o ulita?
  – bisericile sunt doar filiale de trezorerie?
  – nu mai spunem lumii adevarul despre Hristos desi spunem ca suntem slujitori ai lui Hristos?

  ASATA-I ORTODOXIE? ASTA SI-A DORIT HRISTOS-DUMNEZEU DE LA NOI? ASTA E BISERICA LUI HRISTOS, SOBORNICEASCA SI APOSTOLEASCA? BISERICA-MUZEU? BISERICA FARAONICA? BISERICA IN CARE SLUJITORUL E TREZORIER SI AGENT DE COLECTAT BANI PENTRU FARAON? E PROSTIA NOASTRA DIN CAPUL NOSTRU INTUNECAT…NU BISERICA LUI HRISTOS-DUMNEZEU!!!

  Biserica lui Hristos-Dumnezeu sunt doar slujitorii si mirenii care plang, care se roaga, care se tanguiesc, care se spovedesc si se impartasesc des, care nu stau de i-foane, smart-foane, bani, discoteci si concerte… Vai de mintea lumii de azi, fica a televizorului si a stapanitorului acestei lumi!

  Răspuns
 2. irina

  aha…..da chiar e ecumenism pe fata oameni buni!si parca e batrin calugarul..parca nu ai putea sa te astepti de la cei mai in virsta la asemenea gindire!Doamne miluieste-ne!

  Răspuns
 3. marele Păcătos

  Părinte, de ce aţi numit anume “ecumenism prislopesc” şi nu altfel, spre exemplu “orbirea ortodocşilor (în privinţa ereziei papistăşeşti)”?

  fiindcă, dacă să vedem patimile anumitor preoţi ortodocşi din România sau din Moldova, ar fi greşit să numim – alcoolicii BOR sau BOM – nu?

  Ce tangenţă între Sfântul Arsenie Bocare care sectarilor le zicea direct – “tu vei merge cu biblia în iad” şi celor orbiţi de papism?
  Sau poate Mărturisitoarea Aspazia (Oţel) la fel este în înşelare?
  Doamne ajută!

  Răspuns
  • duhovnic

   1- prietene smerit, evenimentul din video se petrece la Prislop iar propovaduirea papistasilor e facuta de un preot de acolo!!!
   2- care e problema dtale cu Sfantul Sfintilor, Arsenie Boca? Esti dta arhiereu ori sinod, si eu nu stiu? Ai vazut dta in calendarul moldovean sau romanesc, Sfantul Arsenie Boca? Ori televiziunile canonizeaza(recunosc) sfintii mai nou??? Sau comentatorii de pe bloguri, cumva? Faceti-va cuminti! De unde paganismul asta sfortat si iute intre romanii Romaniei si ai Moldovei? De cand trebuie canonizat un preot sau un monah, dupa 10 ani, 30 de ani de la deces? De cand expresia tampita pe care am mai auzit-o pe la alti ortodocsi romani: CEL MAI MARE SFANT AL ROMANILOR, ARSENIE BOCA! Voi nu vreti sa ramaneti in Duhul Adevarului? Ce Aspazia? Tu ai vazut ca la tv iti arata continuu aceiasi 5 martori ai parintelui? Lasati-l in randuiala si hotararea Sfantului Duh-Dumnezeu, caci El sfinteste si descopera Sfintii! Cineva povestea deunazi ca a vrut sa-si ia licenta si s-a dus la Prislop pentru ajutor. Maicile, care l-au dezgropat pe parintele in acesti 25 ani, au gasit oasele in apa si mormantul surpat in interior. Au luat apa din groapa, au amestecat-o cu aghiasma si au vrut sa dea acestei studente sa bea. Desigur, fata a refuzat zeama de oase…pe motiv ca asta nu-i ortodoxie. Voi ce vreti de fapt? Nu va mai ajung sfintii? Moastele ce le are Ortodoxia? Sau nu mai puteti sa defecati de faptul ca preotii vii nu mai sunt vrednici de nimic, si trebuie sa recurgeti doar la cei morti pentru o spovedanie sau altceva? Reveniti-va! Ati devenit pagani fara sa stiti!

  • duhovnic

   Eu zic sa mergem cu lopeti si sa-l dezgropam si pe parintele Papacioc, si pe parintele Iustin si pe Mitropolitul Bartolomeu Anania? Mergem? Voi nu aveti in Moldova un ieromonah care a murit deunazi? Trebuie sa-l dezgropam…….
   Pagani cu acte in regula!

  • duhovnic

   Parintele trebuie analizat foarte bine de arhierei, viata dlui, scrierile si parerile toate. Putea sa leviteze si cu ajutorul diavolilor. Putea sa stie de ce-l doare pe unu capu, tot cu ajutorul diavolilor care l-au imbolnavit pe acela. Intr-o carte, parintele spune ca Maica Domnului este sotia Duhului Sfant. Mare erezie! Ce ne bagam noi peste lucrurile care nu ne apartin? Am cunoscut un preot roman la care veneau 1000 de crestini zilnic la slujba. Acesta ii invata ca in Romania sunt doar 7 preoti cu harul preotiei, iar el este unul dintre ei. Cand a murit, la 40 de ani, toti cei 1000 de insi au mers si continua sa mearga la mormantul sau pentru a se spovedi, pe motiv ca asa le-a spus cand traia, sa fuga de preotii romani, caci nu sunt preoti adevarati. Si la ora actuala se spovedesc numai la mormantul lui. Asta vreti si voi? Sa-l treceti cu pixul in calendar? Sa-i cititi acatistul fara binecuvantarea niciunui arhiereu? Cand il voi vedea in calendar, atunci il voi pomeni ca Sfant!

 4. Ala

  Eu cred ca ar trebui sa dati un nume altfel. E un fel de ecumenism, parerea mea este ca e chiar erezie, sa il declari pe Papa purtator de Duh Sfant. E un fel de papism. Pe mine ma deranjeaza ca ati numit ecumensim prislopesc, doar pentru faptul ca parintele slujeste la Prislop. Ar fi putut sa slujeasca oriunde si sa zica la fel. Eu la inceput am crezut ca Arsenie Boca a zis ceva nevrednic. Si ca sa nu mai fie confuzia, numiti mai specific.

  Răspuns
  • duhovnic

   Eu nu am spus nimic despre ieromonahul Arsenie Boca, ci despre Prislop. In al doilea rand, faptul ca acela este si un loc de referinta si pelerinaj, este cu mult mai grav ca un parinte de acolo sa propovaduiasca paganismul papistas, pe post de crestinism al Duhului Sfant!

 5. marele Păcătos

  Părinte Vă rog să mă iertaţi!
  nu am intenţia să vă supăr cu ceva.
  pur şi simplu cunosc oameni pe care i-a adus la credinţă!
  şi dacă aşa, după moarte nimeni nu poate face minuni decât numai sfinţii, din motiv că păcătoşii se află în iad.

  în privinţa “soţiei” Duhului Sfânt.
  Vă pot aduce un exemplu analogic, când Pr.Porfirie Cavsocalivitul, când în cartea lui se spune – “în caz că îmi vor pune cu dea sila pecetea 666 pe frunte – eu voi avea iertare, fiindcă nu vrând am primit-o ci împotriva voii mele”, pe când Hristos Dumnezeu a zis – NIMENI NU VA AVEA IERTARE!
  Cineva spunea că vrăjitorii şi masonii schimonosesc cărţile adăugind otravă ucigătoare!
  La fel cunosc cum pe cel puţin 2 familii – Sf.Pofirie Cavsocalevitul i-a întors la Hristos!

  şi nu se compară 1000 de oameni cu zeci şi sute de mii care vin şi vin la Sf.Arsenie.

  Altceva este că, să începem a dezhuma pe Sfântul Iustin, Arsenie Papacioc, Arsenie Boca – nu aşa trebuie privită problema, ci altfel!

  Haideţi să fim serioşi, câţi Sfinţi care ne-au avertizat că CNP este lepădare de Hristos şi câţi din ei au fost canonizaţi?

  Picturile din Biserică sunt lăsate ca proorocii.
  papistaşul Francisc între Sfinţi – de ce?
  una că numele “Francisc” – e ultimul “papă”.
  alta – în cetele Sfinţilor pe motiv că a fost amestecul religiilor.

  Este grav să judeci pe cineva, dar şi mai grav este să huleşti Sfinţii Lui Dumnezeu, de aceea dacă nu dorim să primim – mai bine este nici să nu hulim.

  Răspuns
  • duhovnic

   Te rog sa nu mai uiti urmatoarele lucruri:

   – fara arhiereu nu putem avea Biserica
   – unde este arhiereu acolo este si Biserica
   – Hristos, daca e pe campii, atunci devenim neoprotestanti, anulam Sfintele Taine, arhieria, preotia si diaconia
   – mireanul care trece peste duhovnic, va fi osandit
   – preotul care construieste biserica fara stierea unui arhiereu, va fi osandit
   – preotul care sfinteste biserica fara stirea unui arhiereu, va fi osandit
   – preotul care savarseste Sfanta Liturghie fara stirea unui arhiereu, va aduce slujba diavolilor
   – preotul sau mireanul care dezgroapa Moaste fara stirea unui arhiereu, va fi osandit
   – preotul sau mireanul care va depune in biserici sau in case Moaste, fara stirea unui arhiereu, va fi osandit
   – preotul sau mireanul care isi va detine sau isi va insusi Moaste fara stirea unui arhiereu, va fi osandit

   N-O MAI LUATI VOI DE CAPUL VOSTRU, FARA HRISTOS-DUMNEZEU SI FARA DUHUL SFANT-DUMNEZEU, CA VA POMENITI IN IAD, TANGUINDU-VA… SA NU FACEM ALTCEVA DECAT SPUN SFINTII PARINTI!!!

 6. duhovnic

  Te rog sa nu mai uiti urmatoarele lucruri:

  – fara arhiereu nu putem avea Biserica

  – unde este arhiereu acolo este si Biserica

  – Hristos, daca e pe campii, atunci devenim neoprotestanti, anulam

  Sfintele Taine, arhieria, preotia si diaconia

  – mireanul care trece peste duhovnic, va fi osandit

  – preotul care construieste biserica fara stierea unui arhiereu, va fi

  osandit

  – preotul care sfinteste biserica fara stirea unui arhiereu, va fi osandit

  – preotul care savarseste Sfanta Liturghie fara stirea unui arhiereu, va

  aduce slujba diavolilor

  – preotul sau mireanul care dezgroapa Moaste fara stirea unui arhiereu, va

  fi osandit

  – preotul sau mireanul care va depune in biserici sau in case Moaste, fara

  stirea unui arhiereu, va fi osandit

  – preotul sau mireanul care isi va detine sau isi va insusi Moaste fara

  stirea unui arhiereu, va fi osandit

  N-O MAI LUATI VOI DE CAPUL VOSTRU, FARA HRISTOS-DUMNEZEU SI FARA DUHUL SFANT-DUMNEZEU, CA VA POMENITI IN IAD, TANGUINDU-VA… SA NU FACEM ALTCEVA DECAT SPUN SFINTII PARINTI!

  Răspuns
 7. marele Păcătos

  nici nu merge vorba să dezgropăm Sfinţii fără binecuvântarea ierarhului.
  nu merge vorba să depăşim cele decât ne dă dezlegare duhovnicul, desigur dacă are erezie – e păcat să faci ascultare de aşa duhovnic, fiindcă orb pe orb călăuzind ambii în groapă vor cădea.

  venerarea Sfinţilor nu este călcarea Poruncii Lui Dumnezeu, ci împlinirea Ei!

  “Aduceţi-vă aminte de mai-marii voştri, care v-au grăit vouă cuvântul lui Dumnezeu; priviţi cu luare aminte cum şi-au încheiat viaţa şi urmaţi-le credinţa.” (Evrei 13:7)

  cine oare ne sunt mai-marii noştri dacă nu Sfinţii Lui Dumnezeu?
  şi ca să ştiţi, nu pe toţi Sfinţii Dumnezeu îi descoperă pământenilor, ci doar pe unii, de alta volumele cu Vieţile Sfinţilor ar cuprinde milioane de nume.

  Răspuns

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ne găseşti şi pe:

Статьи на русском языке

Статьи на русском языке