Selectați pagina

Biserica Ortodoxă Belorusă a refuzat să recunoască schismaticii ucraineni și a rupt comuniunea euharistică cu Patriarhia Constantinopolului

Biserica Ortodoxă Belorusă a refuzat să recunoască schismaticii ucraineni și a rupt comuniunea euharistică cu Patriarhia  Constantinopolului

Biserica Ortodoxă Belorusă (BOB) a refuzat să recunoască noua biserică ucraineană și a rupt comuniunea euharistică cu Patriarhia  Constantinopolului. Declarația Adunării generale a Eparhiei de la Minsk este publicată pe site-ul oficial al BOB, transmite Lenta.ru.

Biserica Belorusă a numit noua biserică ucraineană și conducătorul ei, Epifanii, drept schismatici și nu admite decât contacte informale cu Biserica Ortodoxă a Ucrainei (BOU) nou formată.

Biserica Belorusă a numit posibila autocefalie pentru Ucraina „un atentat al Patriarhiei Constantinopolului la teritoriul canonic al Bisericii Ortodoxe Ruse”. De asemenea, Adunarea Eparhiei din Minsk a anunțat sprijinul deplin pentru Biserica Ortodoxă Ucraineană canonică a Patriarhiei Moscovei și a conducătorului ei, Onufrii.

Biserica Ortodoxă Belorusă este o diviziune a Bisericii Ortodoxe Ruse pe teritoriul Republicii Belarus și are statutul de Exarhat.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *