Selectați pagina

Biserică Ortodoxă atacată de islamişti în Kosovo

Biserică Ortodoxă atacată de islamişti în Kosovo

Seminar-PrizrenO inscripție KLA (Armata de Eliberare a Kosovo, sprijinită de SUA) a apărut pe poarta principală a Seminarului Sfintii Chiril și Metodiu din Prizren, conform unei informatii transmise de ieromonahul prorector Andrej, pentru RTK2.

Episcopia de Raska și Prizren a declarat că acest fapt se inscrie într-o serie de provocări manifestate prin imprimarea de graffiti pe clădirile Bisericii Ortodoxe Sârbe din Kosovo și Metohija, informeaza Tanjug (vezi ARHIVA Lacasuri Ortodoxe).

Declarația arată că Episcopul de Raska și Prizren, Teodosije, si-a exprimat profunda îngrijorare și dezamăgirea privind acest atac, afirmand ca “de la restaurarea Seminarului din Prizren, în ultimii patru ani, niciun alt incident similar nu a mai fost înregistrat”.

Acesta aminteşte ca, “cel mai probabil, atacul reprezinta o provocare iresponsabila, comisa de persoane care doresc să submineze relatiile interpersonale”. “Conducerea Seminarului va căuta sa adopte măsuri sporite de securitate și sa investigheze acest caz”.

Se estimează că, în ciuda acestui incident, situația de securitate din Prizren este stabilă, elevii deplasandu-se zilnic la catedrala din apropiere, la slujba, programul acestei instituții desfășurandu-se fara probleme.

Seminarul este cea mai veche școală din oraș, si și-a sărbătorit recent cei 140 de ani de existență.

Sursa: NapocaNews

Abonați-vă la canalul nostru Telegram!

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *